Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό λόγω Κίνας και δολαρίου - Στα 1.285,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,3% για τον χρυσό λόγω Κίνας και δολαρίου - Στα 1.285,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 4,20 δολ. ή 0,3%, στα 1.285,70 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (30/4/2019) ο χρυσός, εν μέσω πτώσης του δολαρίου, καθώς και στον απόηχο των στοιχείων για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα.
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των οικονομολόγων, σε μια ένδειξη αποδυνάμωσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Ο δείκτης PMI της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, από 50,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Τα στοιχεία της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ως επί το πλείστον τα στοιχεία της Markit, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης PMI που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες τον Απρίλιο.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 4,20 δολ. ή 0,3%, στα 1.285,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,4% στις 97,5 μονάδες, με την στερλίνα να καταγράφει σημαντική άνοδο 0,8%, στο 1,304 δολ.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,122 δολ., στον απόηχο θετικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ανέβασε ταχύτητα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 0,4%, έναντι της ανάπτυξης 0,3% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), η οποία ξεκινάει σήμερα.
Οι επενδυτές να αναμένεται να παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης