Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο 2019 - Στις 10,4 μονάδες ο δείκτης GfK

Γερμανία: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο 2019 - Στις 10,4 μονάδες ο δείκτης GfK
Τα στοιχεία του ινστιτούτου GfK ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/4) στοιχεία του ινστιτούτου GfK, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 10,4 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση στις 10,3 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις οικονομικές προσδοκίες υποχώρησε κατά -5,1 μονάδες σε μηνιαία βάση, στις 61, μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι ο υποδείκτης έχει υποχωρήσει κατά περισσότερες από 31 μονάδες τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις προσδοκίες των καταναλωτών για το εισόδημα τους επόμενους μήνες αυξήθηκε κατά +2,5 μονάδες, στις 58,4 μονάδες συνολικά.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο, οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,5% το τρέχον έτος, εφόσον δεν υπάρξει περαιτέρω αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία, τις εμπορικές διαμάχες και το Brexit.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, οι τιμές εισαγωγών παρέμειναν αμετάβλητες τον Μάρτιο του 2019 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018 σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 1,7% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019 δεν έχει σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές του πετρελαίου, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε κατά 0,2% τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης