Τελευταία Νέα
Διεθνή

Banco Santander: Υποχώρησαν κατά -10% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2019, στα 1,84 δισ. ευρώ

Banco Santander: Υποχώρησαν κατά -10% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2019, στα 1,84 δισ. ευρώ
Τα συνολικά έσοδα της ισπανικής τράπεζας κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -1% στα 12,09 δισ. ευρώ
Πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Banco Santander για το πρώτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/4) η ισπανική τράπεζα, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ισπανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 1,84 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 1,83 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της Banco Santander κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -1% στα 12,09 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 12,14 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος της τράπεζας, αυτός διαμορφώθηκε στο 11,25% για τον Μάρτιο του 2019, έναντι 11,3% τον Δεκέμβριο του 2018.
«Τα υποκείμενα κέρδη αυξήθηκαν στις επτά από τις δέκα βασικές αγορές μας, με τις ΗΠΑ να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά μας, αυξάνοντας τα αποδιδόμενα κέρδη κατά 46% σε ετήσια βάση, ενώ η Βραζιλία και το Μεξικό διατηρούν τη θετική δυναμική που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια», σχολίασε η πρόεδρος της τράπεζας, Ana Botin.
Η κα Botin πρόσθεσε ότι «αυτό επιτεύχθηκε παρά το δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης