Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2019 - Στις -13 μονάδες ο δείκτης GfK

Βρετανία: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2019 - Στις -13 μονάδες ο δείκτης GfK
Τα στοιχεία του GfK για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητος για τρίτο συνεχόμενο μήνα παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (30/4) το ινστιτούτο GfK.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -13 μονάδες, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τους υποδείκτες του ινστιτούτου να εμφανίζουν μεικτά πρόσημα.
Ο υποδείκτης που αφορά τις μεταβολές στα οικονομικά των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών σημείωσε πτώση στις -1 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018.
Παράλληλα, ο υποδείκτη που σχετίζεται με τις εκτιμήσεις για προσωπικά οικονομικά των επόμενων δώδεκα μηνών υποχώρησε κατά -2 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 0 μονάδες.
Όσον αφορά τον γενικό δείκτη οικονομικής κατάστασης για τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο υποδείκτης σημείωσε άνοδο κατά +3 μονάδες σε μηνιαία βάση, ενώ ο αντίστοιχος υποδείκτης που αφορά τους επόμενους δώδεκα μήνες υποχώρησε κατά -2 μονάδες, στις -34 μονάδες συνολικά.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Στρατηγικής Πελατών του ινστιτούτου, Joe Staton, οι καταναλωτές στη Βρετανία παραμένουν σταθεροί απέναντι στην εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης βρέθηκε για ακόμα έναν μήνα σε «αρνητικό έδαφος».
«Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η ξαφνική πτώση στη διάθεση εξοικονόμησης χρημάτων, η οποία υποχώρησε κατά οκτώ μονάδες, και αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση μετά το δημοψήφισμα του Brexit τον Ιούνιο του 2016», πρόσθεσε ο κ. Staton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης