Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εντυπωσιακά τα νούμερα της Πλαστικά Κρήτης – Τι περιμένει η διοίκηση για το 2019

tags :
Εντυπωσιακά τα νούμερα της Πλαστικά Κρήτης – Τι περιμένει η διοίκηση για το 2019
Μία ακόμη καλή χρονιά ήταν το 2018 για την Πλαστικά Κρήτης και τα αποτελέσματα δείχνουν την συνολική καλή διάρθρωση του ισολογισμού του ομίλου.
Μπορεί οι πωλήσεις να μειώθηκαν οριακά στα 279,3 εκατ. ευρώ από 283,1 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη ωστόσο ενισχύθηκαν στα 26,4 εκατ. ευρώ από 24,3 εκατ. ευρώ, ενώ μικρή μείωση καταγράφουν τα EBITDA.
Ο όμιλος έχει συνολικές υποχρεώσεις 56,5 εκατ. ευρώ και καθαρή θέση 235 εκατ. ευρώ.
Εξαιρετικές ήταν οι λειτουργικές ταμειακές ροές καθώς ανήλθαν στα 35,5 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας χρηματοδοτικές και επενδυτικές και αυξάνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα στα 58,2 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό κατά περίπου 33,8 εκατ. ευρώ.
Στην αποτίμηση των 301 εκατ. ευρώ παίζει με p/e 11,4 φορές και p/bv μόλις 1,28.
Όπως σημειώνει η διοίκηση στις λογιστικές της καταστάσεις οι προοπτικές για το 2019 είναι θετικές.
«Η πορεία των τιμών των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά μας.
Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της δεύτερης γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων 7-στρώσεων στο Ηράκλειο, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής του τομέα κατά 30% και θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις.
Επίσης από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει, επίσης στο Ηράκλειο, η παραγωγή νέων προϊόντων, των silage & grain bags που χρησιμοποιούνται για την ενσίρωση ζωοτροφών και την αποθήκευση σπόρων.
Στη Γαλλία αντικαθίσταται τον Ιούνιο παλαιότερη γραμμή παραγωγής με καινούργια, νέας τεχνολογίας, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα και θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων.
Υλοποιούνται σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με νέους διανομείς στο εξωτερικό που βελτιώνουν περαιτέρω τη θέση μας στη διεθνή αγορά.
Παράλληλα, πολλά νέα προϊόντα που έχουμε εισαγάγει στην αγορά την τελευταία διετία, όπως τα αδιαπέρατα στο οξυγόνο φύλλα ενσίρωσης, τα φύλλα θερμοκηπίων με αντισταγονική ιδιότητα πολύ μακράς διάρκειας και τα βιοδιασπώμενα compounds για πλαστικές σακούλες έχουν τύχει πολύ ευνοϊκής αποδοχής στην αγορά και θα ενισχύσουν από φέτος και για τα επόμενα χρόνια τις πωλήσεις μας και τη φήμη της εταιρείας.
Με προϋπόθεση να μην υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός στη διάρκεια του χρόνου, αναμένουμε για το 2019 αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου κατά 5-7%».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης