Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,6% για τον χρυσό εν όψει Fed - Στα 1.281,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,6% για τον χρυσό εν όψει Fed - Στα 1.281,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 7,30 δολ. ή 0,6%, στα 1.281,50 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (29/4/2019) ο χρυσός, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να στρέφονται στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), η οποία ξεκινάει αύριο.
Οι επενδυτές να αναμένεται να παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.
Μάλιστα, η συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του 2019, με την άνοδο να αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ανάπτυξη θα περιοριστεί στο 2,3%.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στον χρυσό άσκησαν και ορισμένα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Μάρτιο τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο των 9,5 ετών, με τις πληθωριστικές πιέσεις να παραμένουν, ωστόσο, υποτονικές.
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Μάρτιο, καθώς τα νοικοκυριά αύξησαν τις αγορές οχημάτων και ξόδεψαν περισσότερα σε υπηρεσίες υγείας.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE), που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και που παρακολουθεί στενά η Fed, σημείωσε αύξηση 0,1% τον Μάρτιο όσο και τον Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση επιβραδύνθηκε στο 1,6% -το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Ιανουάριο του 2018- από 1,7% τον Φεβρουάριο.
Ο υποτονικός πληθωρισμός θα μπορούσε να κρατήσει επιφυλακτική τη Fed απέναντι σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 7,30 δολ. ή 0,6%, στα 1.281,50 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς αργότερα εντός της εβδομάδας, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Ουάσιγκτον αναμένεται να ταξιδέψει στο Πεκίνο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Borge Brende, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες θα καταφέρουν να «βγουν από αυτό το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί», και ότι θα καταλήξουν σε μία συμφωνία.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πρόσθεσε ότι η εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα «μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και μπορεί επίσης να εξασφαλίσει ότι αυτή η περίοδος οικονομικής ανάπτυξης, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα συνεχιστεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης