Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Κίνα και ΗΠΑ θα συμφωνήσουν για το εμπόριο – Η ΒοΕ χειρίζεται καλά το Brexit

Lagarde: Κίνα και ΗΠΑ θα συμφωνήσουν για το εμπόριο – Η ΒοΕ χειρίζεται καλά το Brexit
Lagarde: Κίνα και ΗΠΑ θα συμφωνήσουν για το εμπόριο
Πεκίνο και Ουάσιγκτον θα προχωρήσουν εν τέλει σε μία συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις, υποστήριξε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ), Christine Lagarde.
Σε σημερινή της ομιλία (στο Milken Institute Conference), η Γαλλίδα αξιωματούχος δεν παρέλειψε επίσης να πλέξει και το εγκώμιο του επικεφαλής της Τράπεζας του Αγγλία (Bank of England, BoE), Mark Carney.
Όπως είπε, ο κ. Carney έχει διαχειριστεί «εξαιρετικά καλά» τους κινδύνους που απορρέουν από το Brexit.
Σε πρόσφατες δηλώσεις της για την Κίνα, υπενθυμίζεται, η κα Lagarde απηύθυνε σαφείς προειδοποιήσεις ως προς την υλοποίηση του σύγχρονου «Δρόμου του Μεταξιού» -κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο δεύτερο Φόρουμ Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού (Belt and Road Initiative), που διεξάγεται στο Πεκίνο.
«Το μαζικό πρόγραμμα υποδομών που προβλέπει ο «Δρόμος του Μεταξιού» πρέπει να εφαρμοστεί σε κράτη που το χρειάζονται.
Και σε κράτη όπου το χρέος που παράγει, είναι βιώσιμο» είπε, τονίζοντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία που προβλέπει την κατασκευή λιμανιών, σιδηροδρομικών σταθμών και άλλων υποδομών ενισχυτικών προς το εμπόριο θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη συγκεκριμένων κρατών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει μια χρηστή διαχείριση.
Η κα Lagarde επεσήμανε την ανάγκη η εν λόγω πρωτοβουλία να περιλαμβάνει αυξημένη διαφάνεια και μια ανοιχτή διαδικασία προμηθειών με ανταγωνιστικές προσφορές και καλύτερη αξιολόγηση κινδύνου όσον αφορά την επιλογή των έργων.
«Η ιστορία μας έχει διδάξει, ότι εάν δεν υπάρξει χρηστή διαχείριση, οι επενδύσεις στις υποδομές μπορεί να οδηγήσει σε μια προβληματική αύξηση του χρέους» είπε, υποστηρίζοντας πως για να είναι επιτυχημένη η εν λόγω πρωτοβουλία «θα πρέπει να πάει εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη».
«Θα πρόσθετα ότι θα πρέπει να πάει μόνο εκεί όπου θα είναι βιώσιμη από όλες τις πλευρές» υποστήριξε η διευθύντρια του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι οι κινεζικές αρχές έκαναν θετικά βήματα όσον αφορά το πλαίσιο βιωσιμότητας του νέου χρέους που θα χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση των έργων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης