Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 2 ετών παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω ΗΠΑ, στο +0,03% και τα 1,1151 δολ.

Σε χαμηλά 2 ετών παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω ΗΠΑ, στο +0,03% και τα 1,1151 δολ.
Ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Δευτέρα (29/4) το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, παραμένοντας κοντά στα χαμηλά δύο ετών στα οποία υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης σημειώνει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,1151 δολ. ενώ παράλληλα ενισχύεται κατά +0,09% έναντι της στερλίνας, στις 0,8633 στερλίνες.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,07% στις 97,79 μονάδες, παραμένοντας κοντά στη ζώνη των 98 μονάδων, την οποία ξεπέρασε μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο του 2019.
Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τα τελικά στοιχεία που αφορούν τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2019, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα εντός του μήνα.
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνη της Κομισιόν υποχώρησε στις -7,9 μονάδες, έναντι 7,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας πτώση μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης οικονομικού κλίματος που σχετίζεται με το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στις -7,2 μονάδες, παραμένοντας πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των -11,3 μονάδων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ο δείκτης που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα διαμορφώθηκε στις 0,42 μονάδες, έναντι 0,54 μονάδων τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο στις 0,49 μονάδες.
Ο δείκτης που σχετίζεται με το οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης υποχώρησε στις 104 μονάδες, έναντι 10,5,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 105 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις -4,1 μονάδες, έναντι -2 μονάδων προηγουμένως, ενώ αντίθετα ο δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στις 11,5 μονάδες, έναντι 11,1 μονάδων τον Μάρτιο.
Όσον αφορά τη στερλίνα, σημειώνεται οριακή πτώση κατά -0,04% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,2912 δολ. με το βρετανικό νόμισμα να διατηρεί στάση αναμονής απέναντι στις εξελίξεις που αφορούν το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης