Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο της περασμένης εβδομάδας - Στο -0,48% και τα 1.282,55 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο της περασμένης εβδομάδας - Στο -0,48% και τα 1.282,55 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τη συνεδρίαση της Federal Reserve
Πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (29/4) ο χρυσός, μετά την άνοδο που σημειώθηκε κατά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκινάει αύριο (30/4).
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,48% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.282,55 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά.
Η συνεδρίαση της Federal Reserve έρχεται λίγες ημέρες μετά τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε ταχύτερη ανάπτυξη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι 2,2% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ανάπτυξη θα περιοριστεί στο 2,3%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, παρά τα θετικά στοιχεία για την εγχώρια οικονομία.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς αργότερα εντός της εβδομάδας, υψηλόβαθμη ανιτπροσωπεία της Ουάσιγκτον αναμένεται να ταξιδέψει στο Πεκίνο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο νέος γύρος διαπραγματεύεσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Borge Brende, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες θα καταφέρουν να «βγουν από αυτό το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί», και ότι θα καταλήξουν σε μία συμφωνία.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πρόσθεσε ότι η εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα «μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και μπορεί επίσης να εξασφαλίσει ότι αυτή η περίοδος οικονομικής ανάπτυξης, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα συνεχιστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης