Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2019 - Στις -7,9 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2019 - Στις -7,9 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Πτώση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/4) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνη της Κομισιόν υποχώρησε στις -7,9 μονάδες, έναντι 7,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας πτώση μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης οικονομικού κλίματος που σχετίζεται με το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στις -7,2 μονάδες, παραμένοντας πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των -11,3 μονάδων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ο δείκτης που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα διαμορφώθηκε στις 0,42 μονάδες, έναντι 0,54 μονάδων τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο στις 0,49 μονάδες.
Ο δείκτης που σχετίζεται με το οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης υποχώρησε στις 104 μονάδες, έναντι 10,5,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 105 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις -4,1 μονάδες, έναντι -2 μονάδων προηγουμένως, ενώ αντίθετα ο δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στις 11,5 μονάδες, έναντι 11,1 μονάδων τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης