Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Στο Στρασβούργο "χτύπησαν" τα Κίτρινα Γιλέκα – Θα συνεχιστούν την Πρωτομαγιά οι διαδηλώσεις

Deutsche Welle: Στο Στρασβούργο
Νέες κινητοποιήσεις για τα "Κίτρινα Γιλέκα" το Σαββατοκύριακο με το κεντρικό ραντεβού στο Στρασβούργο, ενώ οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν την Πρωτομαγιά
Με μόλις 23.600 διαδηλωτές κύλησε η τελευταία κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων και μπορεί από πολλούς να θεωρείται από τις πλέον χαμηλές, εντούτοις  πολλοί την παρομοιάζουν με νηνεμία πριν από την αναμενόμενη τρικυμία της Πρωτομαγιάς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle
Βέβαια, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, είχαμε και χθες κάποια επεισόδια, κυρίως στο Στρασβούργο, που είχε οριστεί ως το επίκεντρο των διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις αστυνομικοί και τη σύλληψη ακόμη 26 συλλήψεις.
Σχεδόν 2000 ήταν τα "Κίτρινα Γιλέκα", αλλά στάθηκε αδύνατο να πλησιάσουν το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς όποιον δρόμο κι εάν έπαιρναν, οι αστυνομικοί τους σταματούσαν με δακρυγόνα ή χειροβομβίδες κρότου.
Στο Παρίσι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα επεισόδια.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle , οι 9.000 διαδηλωτές είχαν δύο πορείες, εκ των οποίων η μια θεωρήθηκε προοίμιο της συνεργασίας των Κίτρινων Γιλέκων με τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενόψει της Πρωτομαγιάς.
Και "Κόκκινα Γιλέκα"
Τα "κόκκινα γιλέκα" του κομουνιστικού συνδικάτου CGT συμπορεύτηκαν με τα Κίτρινα Γιλέκα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle, μαζί τους ήταν και ο Jean Luc Melenchon, επικεφαλής των Ανυπότακτων, ο οποίος παρά τις μέχρι τώρα δύο αποτυχημένες του προσπάθειες να κατεβάσει κόσμο στους δρόμους κατά του Macron, επωφελήθηκε για ένα νέο κάλεσμα.  
«Κίτρινα γιλέκα, συνδικαλιστές, πολιτικοί ακτιβιστές, ενώσεις, πολίτες, όλοι μαζί στον αγώνα κατά του Macron και του κόσμου του», προειδοποιεί ο Melenchon μέσω twitter.
Πάντως, ήδη, τα έξι βασικά συνδικάτα συμφώνησαν να τεθούν τα κίτρινα γιλέκα επικεφαλής της πορείας της ερχόμενης Τετάρτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης