Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: H ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών

Τσίπρας: H ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών
"Eίναι η ώρα η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως για όσους πλήρωσαν βαρύ το τίμημα της κρίσης", τόνισε ο Α. Τσίπρας
«Μπορούμε να ατενίζουμε αυτό το Πάσχα, με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον καθώς περάσαμε τα δύσκολα και βρισκόμαστε πια σε ξέφωτο ελπίδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, από την Κρήτη, κατά την επίσκεψή του στη ναυτική βάση Κυριαμάδι της Σητείας.
Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την προκεχωρημένη ναυτική βάση Κυριαμαδίου στο Ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, η οποία δημιουργήθηκε το 1980 και αποτελεί βάση ανεφοδιασμού πυραυλακάτων, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρ. Χριστοδούλου, και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ν. Τσουνή ΠΝ.

Εκεί βρίσκονταν και μέλη των οικογενειών των υπηρετούντων, τους οποίους χαιρέτισε έναν προς έναν ο πρωθυπουργός και αντάλλαξε ευχές.


Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «ολόψυχα χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», προσθέτοντας ότι «το Πάσχα που συμβολίζει τη νίκη της ζωής, τη νίκη του φωτός, τη νίκη της δικαιοσύνης, τη νίκη της αγάπης, μας δίνει δύναμη και ελπίδα.
 Από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Κάβο Σίδερο, από τη ναυτική μας βάση στο Κυριαμάδι εύχομαι σε όλους δύναμη και υγεία».
Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως «μπορούμε να ατενίζουμε αυτό το Πάσχα, με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον καθώς περάσαμε τα δύσκολα και βρισκόμαστε πια σε ξέφωτο ελπίδας.
Όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του, έδωσε τη δυνατότητα για την ανάσταση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Παράλληλα η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια, αλλά και τη δύναμη της στην Ευρώπη.
Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία».
Τώρα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας «είναι η ώρα η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως για όσους πλήρωσαν βαρύ το τίμημα της κρίσης.
Και βεβαίως αυτή η δυνατότητα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον πιο δίκαιο τρόπο: με μια νέα οικονομική πολιτική που θα ελαφρύνει τα βάρη, ακόμη περισσότερο, για εκείνους που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα.
Με περισσότερη αισιοδοξία, την ίδια αποφασιστικότητα και δύναμη αλλά και την πίστη στις δυνάμεις μας είμαι βέβαιος ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους».
Ο κ. Τσίπας ευχήθηκε για το Πάσχα στους 16 μόνιμους και τους 14 ναύτες που υπηρετούν στη βάση αλλά και το πλήρωμα της Πυραυλακάτου «Δανιολός», ενώ ξεναγήθηκε στην πυραυλάκατο και απευθυνόμενος στο πλήρωμα ανέφερε «είστε μακριά από τα σπίτια σας τέτοια μέρα, είστε στο καθήκον και είμαστε περήφανοι για εσάς, γιατί υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, την ώρα που οι συνέλληνες είναι στις οικογένειες τους.
Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για εσάς.
Θέλουμε να σας ευχηθούμε να περάσετε τις επόμενες ημέρες, μόλις τελεύσει η βάρδια σας, με τους ανθρώπους σας και ταυτόχρονα να σας πούμε ότι ο ελληνικός λαός και η πατρίδα, πέρα από την ευγνωμοσύνη που σας χρωστά, γνωρίζει καλά, ότι το έργο που επιτελείτε είναι σημαντικό για όλους.
Τέτοιες μέρες είστε εδώ, αλλά γνωρίζετε ότι η χώρα συνολικά είναι σε καλύτερη θέση χάρη σε εσάς και τις δικές σας δυνάμεις και προσπάθειες .
Χρόνια πολλά και καλές θάλασσες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης