Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Απαιτείται μία νέα πολιτική και κοινωνική πρόταση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης

Κουρουμπλής: Απαιτείται μία νέα πολιτική και κοινωνική πρόταση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης
Για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από τις παθογένειες που την οδήγησαν σε μία περίοδο αφυδατωμένων κοινωνικών δικαιωμάτων
«Στη νέα αυτή περίοδο, που έχει να κάνει με το Ευρωκοινοβούλιο, συμπίπτει η επιλογή μου αυτή με ένα κομβικό σημείο που άφορα την Ευρώπη», σημειώνει ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Καθώς είναι κοινό αποδεκτό  ότι η Ευρώπη αυτήν τη στιγμή ακολουθεί το δρόμο του υπνοβάτη που βλέπει ότι πέφτει στο γκρεμό, αλλά δεν μπορεί να κρατηθεί.
Αυτή την Ευρώπη πρέπει να ανατάξουμε.
Να αναχαιτίσουμε αυτόν τον πυροδοτούμενο ευρωσκεπτικισμό που αφυπνίζει το σοβινισμό και τον εθνικισμό», είπε ο κ. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ –ΜΠΕ.
Περιγράφοντας κανείς σήμερα την Ευρώπη θα έλεγε ότι μοιάζει με την εποχή του μεσοπολέμου, που έφτασε στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στο αιματοκύλισμα και το μακελειό εκείνο που έγινε στους Ευρωπαϊκούς λαούς.
Τώρα πρέπει να βρεθούν οι δυνάμεις που θα αποδείξουν ότι δε σκέφτονται τον εαυτό τους, είτε σε προσωπικό, είτε σε κομματικό επίπεδο, αλλά σκέφτονται τον Ευρωπαίο πολίτη και την ίδια την Ευρώπη.
Δηλαδή να βρεθούν οι δυνάμεις οι προοδευτικές, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, αριστεροί, πράσινοι, οικολόγοι, να μπορέσουμε να εκπονήσουμε και να προτάξουμε ένα νέο αφήγημα κοινωνικό και πολιτικό που θα υποδεικνύει με πειστικό τρόπο στους Ευρωπαίους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος.
Μια Ευρώπη απαλλαγμένη από τις παθογένειες που την οδήγησαν σε μία περίοδο αφυδατωμένων κοινωνικών δικαιωμάτων, να πάμε σε μία Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης.
Μια Ευρώπη με ισχυρή γεωστρατηγική θέση , ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα όπως αυτά της Μέσης Ανατολής ή κλιματικά φαινόμενα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής, καταλήγοντας:
«Απέναντι σε αυτόν τον ορυμαγδό, απαιτείται μία νέα πολιτική και κοινωνική πρόταση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης