Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Putin: Πιθανή στο εγγύς μέλλον μία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών

Putin: Πιθανή στο εγγύς μέλλον μία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών
Η Ρωσία είναι από τους βασικούς συμμάχους της κυβέρνησης της Συρίας
Ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας μεγάλης έκτασης στρατιωτικής επιχείρησης του συριακού στρατού με τη συνδρομή της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον των Ισλαμιστών μαχητών στην επαρχία Idlib, άφησε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Η Ρωσία, ένας από τους βασικούς συμμάχους της κυβέρνησης της Συρίας και η Τουρκία κατέληξαν σε μια συμφωνία τον Σεπτέμβριο του 2018 προκειμένου να δημιουργήσουν μια αποστρατικοποιημένη ζώνη στη βορειοδυτική περιοχή Idlib, η οποία θα ήταν απαλλαγμένη από όλα τα βαριά όπλα και τους τζιχαντιστές μαχητές.
Η συμφωνία συνέβαλε στο να αποφευχθεί μια κυβερνητική επίθεση στην περιοχή, ο τελευταίος σημαντικός προμαχώνας των αντιπάλων του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad.
Ωστόσο, η Μόσχα διαμαρτυρήθηκε για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή και δήλωσε ότι οι μαχητές που ανήκουν στην οργάνωση «Μέτωπο Νούσρα», σημειώνει το Reuters.
Μιλώντας στο Πεκίνο, ο Putin δήλωσε ότι η Μόσχα και η Δαμασκός θα συνεχίσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και ότι όλοι οι μαχητές που προσπάθησαν να φύγουν από την Idlib, κάτι που όπως είπε  συνέβαινε κατά καιρούς, βομβαρδίστηκαν.
Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η παρουσία αμάχων σε τμήματα του Idlib, όπου οι μαχητές ήταν επίσης ενεργοί, σήμαινε ότι ο χρόνος δεν ήταν ακόμη ώριμος για πλήρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης