Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Θα υπάρξουν και μόνιμα θετικά μέτρα για τους πολλούς - Μέσα σε αυτά και η 13η σύνταξη

Φλαμπουράρης: Θα υπάρξουν και μόνιμα θετικά μέτρα για τους πολλούς - Μέσα σε αυτά και η 13η σύνταξη
To επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον Α. Φλαμπουράρη
«Μεθοδικά, σταδιακά και στοχευμένα, θα λαμβάνουμε επανορθωτικά και αναπτυξιακά μέτρα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων.
Καθώς η χώρα εμπεδώνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και παγιώνει τη σταθερότητα στην οικονομία της, θα υπάρξουν και μόνιμα, θετικά για τους πολλούς, μέτρα.
Προφανώς μέσα σε αυτά είναι η 13η σύνταξη», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην Realnews.
Ο ίδιος αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.
Μάλιστα, καλεί τη ΝΔ αν έχει πρόταση θεσμοποιημένων μόνιμων μέτρων εντός των δημοσιονομικών στόχων, να την καταθέσει δημοσίως.
«Αλλά πώς να το κάνει, αφού το πρόγραμμά της είναι πρόγραμμα βαθύτερης λιτότητας.
Αντί να ζητάει αυξήσεις μισθών, ευαγγελίζεται την κατάργηση του οκτάωρου.
Αντί να ζητάει αύξηση των συντάξεων, ευαγγελίζεται την ιδιωτική ασφάλιση», προσθέτει και συνεχίζει « για να κρύψει, λοιπόν, την αντιλαϊκή της πολιτική η ΝΔ, για να μην παραδεχθεί ότι τα μέτρα είναι θετικά, επιχειρεί να πει πως είναι πρόσκαιρα και "πονηρά"».
Κατά τον ίδιο, «η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για την πολιτική που υποσχεθήκαμε το 2015, ότι δηλαδή πρώτα θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και, αφού τα καταφέρουμε, θα προβούμε  σταδιακά και μεθοδικά σε επανορθωτικά μέτρα».     
Αναφορικά με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Επικρατείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το κριτήριο της λοιπής περιουσίας εάν διαπιστωθεί ότι επηρεάζει την υπαγωγή του δανειολήπτη στη ρύθμιση.
Όπως σημειώνει «το πλαίσιο διαπερνά περί τους 150.000-200.000 δανειολήπτες, εντός των οποίων περιλαμβάνονται για πρώτη φορά έμποροι και ελευθεροεπαγγελματίες.
Σύντομα, ο μηχανισμός  θα μπει σε κίνηση.
Και, αν δούμε ότι λειτουργεί περιοριστικά για κάποιους, ας πούμε ως προς το κριτήριο λοιπής περιουσίας, που ενδέχεται να επηρεάζει την υπαγωγή, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις.
Σε κάθε περίπτωση οι δανειολήπτες έχουν πλέον ισχυρά νομικά όπλα και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν.
Όσο για τις 120 δόσεις, έρχονται μετά το Πάσχα και θα δείτε τις προϋποθέσεις».
Ακόμη, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η Προοδευτική Συμμαχία «είναι ο καθρέφτης των διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία, είναι προϊόν συλλογικής πολιτικής ανάγκης και όχι εκλογικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ακούει την κοινωνία » και «αυτό το πλεονέκτημα θα υπαγορεύσει τις εξελίξεις».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης