Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Σταθερά κερδοφόρες οι αμερικανικές τράπεζες το α’ τρίμηνο 2019

DBRS: Σταθερά κερδοφόρες οι αμερικανικές τράπεζες το α’ τρίμηνο 2019
Το σχόλιο της DBRS για τις αμερικανικές τράπεζες 
Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2019 απέδειξαν πως οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες παραμένουν σταθερά κερδοφόρες, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS.
Ο καναδικός οίκος αναμένει παρόμοια οικονομικά αποτελέσματα και τάσεις ισολογισμού από τις αμερικανικές τράπεζες βραχυπρόθεσμα, δεδομένου ότι οι δείκτες της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αγοράς δεν υποδηλώνουν σημαντική απόκλιση από το τρέχον λειτουργικό περιβάλλον.
«Για το 1ο τρίμηνο, οι αμερικανικές τράπεζες ανέφεραν μια ακόμη σταθερή απόδοση, παρά τις ανησυχίες που προέκυψαν για το τρίμηνο, οι οποίες περιλάμβαναν επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαφωνίες, το Brexit, το shutdown της κυβέρνησης, την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων και τις αρνητικές ετήσιες αποδόσεις στις αγορές μετοχών, μετά την έντονη πτώση του Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, οι χρηματοπιστωτικές αγορές και το συνολικό συναίσθημα βελτιώθηκαν από τότε, με ώθηση από την ένδειξη της Federal Reserve -στις αρχές Ιανουαρίου- ότι θα μετατοπιστεί σε μια πιο ουδέτερη στάση αναφορικά με τα επιτόκια.
Σε σχέση με τα άλλα στοιχεία του κλάδου από το τρίμηνο, η αύξηση των εμπορικών δανείων ήταν πολύ ισχυρή και ευρεία, αντικατοπτρίζοντας τη χρηματοδότηση που σχετίζεται με συγχωνεύσεις και συγχωνεύσεις, βραδύτερη δραστηριότητα πληρωμών.
Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις για τις μεγάλες τράπεζες υποχώρησαν κατά μέσο όρο κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα καθαρά έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής ήταν ουσιαστικά αμετάβλητα», σημειώνεται.
Τα διαγράμματα:

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης