Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ο περιορισμός των πυρηνικών όπλων πρέπει να γίνει με συναίνεση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ο περιορισμός των πυρηνικών όπλων πρέπει να γίνει με συναίνεση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών
Η πλευρά της Μόσχας τόνισε ότι η Ουάσιγκτον έχει επιχειρήσει να υπονομεύσει σχεδόν όλες τις συμφωνίες για τον έλεγχο των όπλων
Στο γεγονός ότι ο περιορισμός των πυρηνικών όπλων πρέπει να πραγματοποιηθεί με κοινή συναίνεση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών αναφέρθηκε σήμερα (26/4) η Ρωσία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Ryabkov.
Ειδικότερα, ο κ. Ryabkov, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της τρίτης συνόδου της προπαρασκευαστικής επιτροπής για τη διάσκεψη αναθεώρησης της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση Πυρηνικών όπλων, δήλωσε ότι η Μόσχα «επιθυμεί την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών ασκήσεων που διεξάγονται σε χώρες οι οποίες δε διαθέτουν πυρηνικά όπλα».
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν τη συνθήκη που υπεγράφη το 1968, δίνοντας πυρηνικά όπλα σε μη πυρηνικά κράτη, ενώ προέτρεψε «την επιστροφή όλων των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ, την απαγόρευση χρήσης τους στο εξωτερικό και τη κατεδάφισης των υποδομών που επιτρέπουν την ταχεία χρήση αυτών των όπλων».
«Δεν υπάρχει ούτε μία ενιαία πολυμερής συμφωνία μη διάδοσης ή ελέγχου όπλων, την οποία δεν προσπάθησαν να υπονομεύσουν οι ΗΠΑ ή που δεν αποσύρθηκαν από αυτή», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Επιπλέον, ο Ρώσος αξιωματούχος κάλεσε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να προχωρήσουν σε μία «σταδιακή και πολυμερή διαδικασία μείωσης των πυρηνικών όπλων με βάση τη συναίνεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης