Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» άνω του 3% για το πετρέλαιο λόγω Trump - Απώλειες -3,08% για brent

«Βουτιά» άνω του 3% για το πετρέλαιο λόγω Trump - Απώλειες -3,08% για brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 2,94%
Ισχηρή πτώση σήμερα Παρασκευή (26/4) το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνεται από τα υψηλά έξι μηνών στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενο πιέσεις από τις προσδοκίες ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα αυξήσουν την παραγωγή τους μετά τον Ιούνιο, προκειμένου να αντισταθμίσουν ενδεχόμενες απώλειες που θα σημειωθούν στις εξαγωγές του Ιράν, αλλά και από ανάλογου τύπου δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχώρησε 3,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,06 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -2,94% στα 63,29 δολ. ανά βαρέλι.

Χθες (25/4) το Brent ξεπέρασε τα 75 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά το 2019.
Η σημερινή (26/4) πτώση οδήγησε το αμερικανικό αργό σε εβδομαδαίες απώλειες 1,1%, ενώ το Brent, αν και ορικά, κινήθηκε, επίσης πτωτικά.

«Δεδομένων των ανησυχιών γύρω από την περιορισμένη προσφορά από τη Λιβύη, τη Βενεζουέλα και το Ιράν, οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για το Brent είναι ανοδικές», σχολιάζει σε σημείωμά της η Fitch Solutions.
Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs αναφέρει ότι «το τέλος των απαλλαγών των ΗΠΑ στις εξαγωγές του Ιράν θα αντισταθμιστούν από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία και ως εκ τούτου δεν αναμένουμε περαιτέρω άνοδο των τιμών, ακόμα και εάν η μεταβλητότητα είναι πιθανό να αυξηθεί τους επόμενους μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης