Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δεν πουλάει το 31,19% της MIG η Τράπεζα Πειραιώς -– Επεκτείνει τα δάνεια της Attica Group

tags :
Δεν πουλάει το 31,19% της MIG η Τράπεζα Πειραιώς -– Επεκτείνει τα δάνεια της Attica Group
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews οι φήμες δεν ισχύουν και δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την Τράπεζα Πειραιώς να πουλήσει τη συμμετοχή της στην MIG
Σε μία διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση στο ΧΑ σήμερα 25/4 η μετοχή της MIG ξεχώρισε με την ανοδική της κίνηση και τράβηξε τα βλέμματα της επενδυτικής κοινότητας.
Η άνοδος κατά 9,47% της μετοχής αποδίδεται στα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για τη χρήση 2018 και τα οποία διαμορφώθηκαν σε κέρδη 47 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες.
Η μετοχή είχε τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών 4,8 εκατ. τεμάχια και η τιμή διαμορφώθηκε στα 0,0936 ευρώ.
Η κίνηση της μετοχής δημιούργησε φήμες σε χρηματιστηριακά γραφεία οι οποίες έκαναν λόγο για πρόθεση πώλησης από την Τράπεζα Πειραιώς του ποσοστού που κατέχει στη MIG και ανέρχεται στο 31,19%.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews οι φήμες δεν ισχύουν και δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την Τράπεζα Πειραιώς να πουλήσει τη συμμετοχή της.
Η τράπεζα έχει καλές σχέσεις με τη MIG και αν υπήρχε πρόθεση θα γινόταν μετά από συναπόφαση.
Από την άλλη έχει καταστρώσει ένα πλάνο για την εισηγμένη και αν πουλούσε τη συμμετοχή της θα έχανε και τον έλεγχο της εταιρείας και τις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο, επομένως δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της.
Μία εξέλιξη που ωστόσο θα πρέπει να αναμένει η επενδυτική κοινότητα έχει να κάνει με τη θυγατρική της MIG, Attica Group.
Όπως έχει γράψει το Bankingnews υπήρχε κύκλος διαπραγματεύσεων για την πώληση της Attica, αλλά ο πήχης των προσδοκιών ήταν χαμηλός.
Συγκεκριμένα θέμα ανέφερε: «Μετά την αποχώρηση του Fortress από την διαδικασία και την επάνοδο της Goldman Sachs και του DK ενός επενδυτικού fund οι οιωνοί δεν είναι τόσο ενθαρρυντικοί.  
Πηγή ανέφερε ανεπίσημα ότι ενώ υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχουν στις προτάσεις ισχυρά αντικίνητρα.
Όπως έχει τονιστεί στην νέα διαδικασία με σύμβουλο την UBS τα τιμήματα κινούνται κάτω των 340 εκατ ευρώ.
Ωστόσο ο πήχης παραμένει χαμηλά παρά την πίεση που ασκείται από τα ομολογιακά δάνεια που λήγουν και είναι ύψους 257 εκατ ευρώ.
Είναι λογικό πως οι όποιες διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να καταλήξουν σε σύντομο χρόνο και πριν λήξουν τα δάνεια και μάλιστα με τις τιμές του πετρελαίου σε τέτοια επίπεδα.
Αυτό που όπως φαίνεται θα γίνει θα είναι η Τράπεζα Πειραιώς να επεκτείνει τα δάνεια της Attica Group και έτσι να γίνουν και πάλι μακροπρόθεσμα χωρίς να επηρεάζουν τον ισολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης