Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Κατά +2,4% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη χώρα, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2019

Ισπανία: Κατά +2,4% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη χώρα, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,2%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (25/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, αφού είχε παραμείνει σταθερός κατά τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε ετήσια άνοδο της τάξεως του +2,4% έναντι ετήσιας ανόδου 1,7% τον Φεβρουάριο, γεγονός που αποτέλεσε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της INE, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +7,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι τιμές των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και των κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν κατά -0,9% και -0,7% αντίστοιχα.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραωγού αυξήθηκε κατά +0,1% τον Μάρτιο, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανόδου σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,2% τον Μάρτιο, αφού πρώτα είχαν παραμείνει αμετάβλητες τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η INE, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα για το πρώτο τρίμηνο του 2019 διαμορφώθηκε στο 14,7% έναντι 14,45% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης