Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο 0,1% - Επιφυλακτικός ο Kuroda για τον πληθωρισμό

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο 0,1% - Επιφυλακτικός ο Kuroda για τον πληθωρισμό
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε ότι η τρέχουσα νομισματική χαλάρωση θα συνεχιστεί και το 2020
Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (25/4) συνεδρίασης, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι η τρέχουσα νομισματική χαλάρωση θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020.
Ειδικότερα, όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% ενώ διατήρησε επίσης τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
«Η Bank oj Japan σκοπεύει να διατηρήσει τα τρέχονται εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας αποφάσισε να «καταστήσει σαφέστερη τη στάση της να συνεχίσει επίμονα με την ισχυρή νομισματική χαλάρωση, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις της προγραμματισμένης αύξησης του φόρου κατανάλωσης και τις κινήσεις των παγκόσμιων οικονομιών».
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Bank of Japan, η οικονομία θα συνεχίσει τη μέτρια επέκτασή της, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να κινείται σταδιακά προς τον στόχο του 2%, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «είναι πιθανό να χρειαστεί χρόνος» ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των τιμών καταναλωτή.
«Θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας απέναντι στην επίμονη νομισματική χαλάρωση», τόνισε ο επικεφαλής της Τράπεζας, Haruhiko Kuroda, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «οι τιμές καταναλωτή έχουν παραμείνει κάπως αδύναμες».
Ο ίδιος αναμένει ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα αυξηθεί σταδιακά στο 2%, επισημαίνοντας ότι «είναι πιθανό να χρειαστεί χρόνος ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τιμών».
«Θα προσαρμόσουμε ταχέως τη νομισματική πολιτική μας όπως χρειαστεί προκειμένου να διατηρήσουμε τη δυναμική προς το στόχο του 2%», τόνισε ο επικεφαλής της BoJ, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι να ενισχύσει την εμπιστοσύνη προς την Τράπεζα, μέσω σαφήνειεας σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές της κινήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης