Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στον αέρα η διάσπαση της ΔΕΠΑ – Η προικοδότηση της ΔΕΠΑ Υποδομών με τα διαθέσιμα υπονομεύει την Εμπορία

tags :
Στον αέρα η διάσπαση της ΔΕΠΑ – Η προικοδότηση της ΔΕΠΑ Υποδομών με τα διαθέσιμα υπονομεύει την Εμπορία
Εργαζόμενοι κατά Τζώρτζη για την ανεπαρκή του διαχείριση

Εκτός χρονοδιαγράμματος βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα το σχέδιο διάσπασης της ΔΕΠΑ, ενώ διαφαίνεται πλήρης εκτροχιασμός λόγω της αδυναμίας λήψης αποφάσεων από τη διοίκηση και τα συλλογικά όργανα της εταιρείας αναφορικά με μια σειρά θεμάτων, όπως η στελέχωση της ΔΕΠΑ Υποδομών, η τύχη των συμβασιούχων και η «προίκα» της ΔΕΠΑ Υποδομών από τα διαθέσιμα της υφιστάμενης ΔΕΠΑ.
Το ζήτημα της μεταφοράς στελεχών από το μόνιμο προσωπικό της ΔΕΠΑ στη νέα ΔΕΠΑ Υποδομών έχει δημιουργήσει τριβές μεταξύ των εργαζομένων, πολλοί εκ των οποίων ενδιαφέρονται να μεταπηδήσουν στην υπό κρατικό έλεγχο εταιρεία.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Δημήτριος Τζώρτζης, παρά τις αρχικές του διαβεβαιώσεις προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζομένους για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τελικά επέλεξε το «κόψιμο» αρκετών στελεχών που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του νόμου για τη μετακίνησή τους προς την υπό κρατικό έλεγχο εταιρία Υποδομών.
Πηγές των εργαζομένων μιλούν για πρωτοφανή εμπαιγμό του κ. Τζώρτζη και των συμβούλων του και ζητούν την τήρηση των υπεσχημένων.

Ασάφεια για την πρόσληψη των συμβασιούχων

Το επόμενο φλέγον ζήτημα που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί με ποιο τρόπο θα διευθετηθεί, είναι η πρόσληψη των συμβασιούχων της ΔΕΠΑ από τις θυγατρικές της και η επαναφορά τους στη ΔΕΠΑ ως μονίμων μετά τη συγχώνευση.
Και εδώ τα μηνύματα της διοίκησης Τζώρτζη είναι αντιφατικά.
Από τη μία έχει δεσμευτεί προς στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συμβασιούχων ότι θα υλοποιηθεί η πρόσληψή τους, απ' την άλλη όμως διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της παράκαμψης του ΑΣΕΠ και παραπέμπει στις διοικήσεις των θυγατρικών να βγάλουν τα κάστανα απ' τη φωτιά. Το αποτέλεσμα είναι η ακύρωση στην πράξη της δέσμευσης Σταθάκη και η παραπομπή του θέματος στις καλένδες.
Τέλος, προβληματική είναι και η λήψη αποφάσεων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία που θα μεταφερθούν στην υπό ίδρυση ΔΕΠΑ Υποδομών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος των διαθεσίμων της ΔΕΠΑ προτείνεται από τον κ. Τζώρτζη να μεταφερθεί στην ΔΕΠΑ Υποδομών, κάτι όμως που έχει δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό για τη δυνατότητα της ΔΕΠΑ να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες την επόμενη μέρα.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης