Τελευταία Νέα
Διεθνή

Grandi (ΟΗΕ): Η ΕΕ δεν είναι προετοιμασμένη για μια νέα προσφυγική κρίση – Τα κράτη δεν συμβαδίζουν

tags :
Grandi (ΟΗΕ): Η ΕΕ δεν είναι προετοιμασμένη για μια νέα προσφυγική κρίση – Τα κράτη δεν συμβαδίζουν
Οι εκστρατείες κρατών που θεωρούν τους πρόσφυγες απειλή, δεν βοηθούν υποστήριξε ο Filippo Grandi
Σαφείς προειδοποιήσεις ότι η ΕΕ δεν είναι προετοιμασμένη για μια νέα προσφυγική κρίση αποστέλλει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi.
«Η Ευρώπη σήμερα δεν είναι προετοιμασμένη για μια κρίση των προσφύγων, τα κράτη δεν συμβαδίζουν σε αυτό το θέμα.
Οι εκστρατείες κάποιων κρατών, που θεωρούν τους πρόσφυγες απειλή, δεν βοηθούν.
Οι πολίτες της ΕΕ είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους.
Το ευρωπαϊκό κοινό υποτιμά κάθε απειλή, οποιαδήποτε μετατόπιση που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη» υποστήριξε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt o Grandi.
Όπως λέει, η Ευρώπη έχει ευθύνη να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία ενώ επισημαίνει ότι στη Λιβύη, μεταξύ άλλων, η Ευρώπη πρέπει να δεσμευθεί να τερματίσει την εμφύλια σύγκρουση.
Ο Grandi προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει το λάθος να βγάλει το θέμα των προσφύγων από την ημερήσια διάταξη, επισημαίνοντας την ανάγκη για περισσότερη ενότητα στην οργάνωση της πολιτικής για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.
«Τα κράτη πρέπει να διαχειριστούν καλύτερα το προσφυγικό για να σταματήσει το εγκληματικό επιχειρηματικό μοντέλο των λαθρεμπόρων που συνεχίζει να ανθεί.
Πρέπει να υπάρξουν επίσης περισσότερες ευκαιρίες για οικονομικούς πρόσφυγες να έρθουν νόμιμα στην Ευρώπη με θεωρήσεις ή ποσοστώσεις» υποστήριξε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης