Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοίχτηκαν οι προσφορές για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου IGB

tags :
Ανοίχτηκαν οι προσφορές για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου IGB
Ανοίχτηκαν οι προσφορές για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου IGB
Ανοίχτηκαν οι προσφορές στον διαγωνισμό επιλογής κατασκευαστή για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας ICGB, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2019, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα (www.icgb.eu).
Πάνω από δέκα βουλγαρικές και ξένες εταιρείες και κοινοπραξίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και οι πέντε απ΄αυτούς προχώρησαν στη δεύτερη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Πρόκειται για τις:
 1.DZZD "IGB-2018"
 2.Consortium MAX STREICHER - TERNA/ICGB
 3.Consortium Spiecapag Trace IGB 2018
 4.AVAX S.A
 5.Joint Venture CPP-AKTOR
Τελικά -σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας- υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από την DZZD IGB- 2018 και την AVAX S.A, οι οποίες τηρούσαν τις προδιαγραφές και τους όρους. Από τις δύο εταιρείες, η DZZD IGB υπέβαλε προσφορά στα 229.700.000 ευρώ και η AVA
X S.A. στα 144.850.000 ευρώ πλην φόρων.
 Η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 18 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου. 
Το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η αξιολόγηση των προσφορών και στη συνέχεια η απόφαση της κοινοπραξίας για το ποια προσφορά θα επιλέξει επισήμως.
Η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι, η δυναμικότητα του αγωγού ανέρχεται σε 3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Η Βουλγαρία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού, μήκους 182 χιλιομέτρων, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το 2020.
Ο αγωγός IGB θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το  Αζερμπαϊτζάν.
Ο διαχειριστής του έργου, ICGB, θα αξιολογήσει τις τεχνικές προσφορές, με  την τελική απόφαση να αναμένεται τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης