Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η ΔΕΗ συνεχίζει να πιέζει την αγορά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η ΔΕΗ συνεχίζει να πιέζει την αγορά
ΑΓΟΡΑ: Στη ΔΕΗ θα ήταν και σήμερα στραμμένα τα βλέμματα ειδικά μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε χθες. Πάντως οι αναλυτές σημείωναν πως δεν ήταν έκπληξη η πτώση αφού οι ζημιές ήταν τεράστιες.

Η Πειραιώς επίσης διορθώνει μετά τη μεγάλη άνοδο και λόγω Πάσχα αρκετοί αναλυτές περιμένουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Άλλωστε σε κάποιες είναι τεράστια. Διορθώνει και η Coca Cola μετά τα νέα υψηλά.

Σημειώστε πως χθες έγιναν εκποιήσεις σε όλες σχεδόν τις μετοχές λόγω απουσίας χειριστή και σε κάποιες έμειναν ανεκτέλεστα. Άρα δεν αποκλείεται να υπάρξει πίεση σε κάποια χαρτιά προκειμένου να βρεθούν αγοραστές.

ΔΕΗ: Μεγάλες απώλειες με αυξημένο όγκο καταγράφει στο άνοιγμα της συνεδρίασης και για δεύτερη ημέρα η μετοχή της ΔΕΗ. Ο τίτλος υποχωρεί άνω του 5% και βρίσκεται στα 1,50 ευρώ με όγκο 210 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 348  εκατ. ευρώ.

Ο λόγος της πτώσης είναι τα αποτελέσματα του 2018 τα οποία έδειξαν κάμψη πωλήσεων και ζημιές από το σύνολο των δραστηριοτήτων λίγο πάνω από 900 εκατ. ευρώ.

Τεράστια είναι η μείωση της καθαρής θέσης που ξεπερνά τα 1,6 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές είναι πλέον επιφυλακτικοί για το μέλλον της και σημειώνουν πως πρέπει να παρθούν αποφάσεις προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να αποκτήσει ξανά προοπτικές η εισηγμένη. Υπενθυμίζεται πως στη χθεσινή συνεδρίαση (23/4) η μετοχή κατέγραψε απώλειες 11,7%.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα περιμένουμε τις αρνητικές εκπλήξεις. Εκείνες δηλαδή τις εταιρείες που δε θα μπορέσουν να δημοσιεύσουν και θα επικαλεστούν δήθεν τεχνικά προβλήματα κ.α. Για να δούμε αυτή τη φορά ποια εισηγμένη θα «τρομάξει» την αγορά.

ΕΚΤΕΡ: Καθαρή θέση 20,06 εκατ. ευρώ με συνολικές υποχρεώσεις 8,8 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 6,8 εκατ. ευρώ. Μηδενικός ο τραπεζικός δανεισμός. Πεντακάθαρη δηλαδή.

Πωλήσεις 22,7εκατ. ευρώ από 8,4εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 531 χιλ. ευρώ αλλά με τα κέρδη προ φόρων στα 1,46 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως επιβαρύνθηκε με μεγάλη φορολογία. Θετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές κάλυψαν εκροές επενδυτικές και χρηματοδοτικές αυξάνοντας το ταμείο.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Καθαρή θέση 18,3 εκατ. ευρώ με συνολικές υποχρεώσεις 13,4 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 6.9 εκατ. ευρώ. Πωλήσεις 19,6 εκατ. ευρώ από 18,8 εκατ. ευρώ και ζημιές 364 χιλ. ευρώ από ζημιές 731 χιλ. ευρώ.

CENERGY: Πωλήσεις 963,7 εκατ. ευρώ από 758,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 6,8 εκατ. ευρώ από ζημιές 4,7 εκατ. ευρώ, αλλά με τα προ φόρων στις 708 χιλ. ευρώ. Συνολικές υποχρεώσεις 855,3 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 203,3 εκατ. ευρώ. Αυτά από το δελτίο τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης