Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Παραμένουμε αντίθετοι στις μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν

ΥΠΕΞ Κίνας: Παραμένουμε αντίθετοι στις μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η διμερής συνεργασία του Πεκίνου με την Τεχεράνη είναι σύμφωνη με τον νόμο
Την αντίθεσή της απέναντι στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν εξέφρασε σήμερα (22/4) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Geng Shuang.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «η Κίνα παραμένει σταθερά αντίθετη απέναντι στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν», μετά τις αναφορές ότι η Ουάσιγκτον αναμένεται να προχωρήσει σε άρση των απαλλαγών για τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο.
Παράλληλα, ο κ. Geng, μιλώντας κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης, τόνισε ότι «η διμερής συνεργασία της Κίνας με το Ιράν είναι σύμφωνη με τον νόμο».
Σημειώνεται ότι η Κίνα αποτελεί ένανα από τις μεγαλύτερους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου, ενώ είναι μία από τις οκτώ χώρες στις οποίες οι ΗΠΑ χορήγησαν απαλλαγή τον περασμένο Νοέμβριο.
Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για τους Ενεργειακούς Πόρους, Frank Fannon, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι «στόχος μας είναι να περιορίσουμε πλήρως τις εξαγωγές του Ιράν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ, Asim Jihad, τόνισε ότι η χώρα παραμένει δεσμευμένη στις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ, καθώς και ότι οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση της παραγωγής θα πρέπει να ληφθεί συλλογικά από τον Οργανισμό.
«Το Ιράκ δε λαμβάνει μονομερή απόφαση να αντισταθμίσει τη μείωση της αγοράς πετρελαίου για οποιονδήποτε λόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ιρακινού Υπουργείου όταν ρωτήθηκε εάν η χώρα είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή της ώστε να αντισταθμίσει πιθανή έλλειψη εφοδιασμού από το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης