Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία το σχέδιο εξυγίανσης της Notos Com - Mε 7 εκατ. θα συμμετάσχει η Pillarstone

tags :
Στην τελική ευθεία το σχέδιο εξυγίανσης της Notos Com - Mε 7 εκατ. θα συμμετάσχει η Pillarstone
Η συμφωνία αυτή έχει και την πλήρη υποστήριξη του μετόχου πλειοψηφίας, κ. Μιχάλη Παπαέλληνα, ο οποίος επίσης θα επενδύσει στη νέα δομή 
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο εξυγίανσης της Notos Com από τις συστημικές τράπεζες και την Pillarstone
Σύμφωνα με πληροφορίες η Pillarstone θα συμμετέχει με 7 εκατ ευρώ στην Notos Com, ενώ το σύνολο της επένδυσης θα φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ
Η συμφωνία αυτή έχει και την πλήρη υποστήριξη του μετόχου πλειοψηφίας, κ. Μιχάλη Παπαέλληνα, ο οποίος επίσης θα επενδύσει στη νέα δομή και θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην εκπόνηση του μακροχρόνιου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας.
Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ότι η εταιρεία θα ελέγχεται σε ποσοστό 50% από την Pillarstone, την ευρωπαϊκή πλατφόρμα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχει δημιουργήσει το αμερικανικό fund ΚΚR.
Επίσης προβλέπεται η διαγραφή χρεών της εταιρείας στα επίπεδα του 70%, οι οποίες να σημειωθεί ανέρχονταν σε 230 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 41 εκατ. ευρώ αφορούν προμηθευτές.
Η Notos Com είναι μια από τις μεγάλες εταιρείες της ελληνικής αγοράς, η οποία διαθέτει παγκόσμια brands όπως Chanel, Clarins, Guerlain, Gant, Lacoste, Nautica, Americal Eagle και Faber Castell, ενώ διαχειρίζεται σημαντικό αριθμό καταστημάτων υπό το σήματα Notos Galleries και Notos Home.
Ο όμιλος ιδρύθηκε το 2001, ως συνδυασμός εταιρειών με περισσότερα από 50 χρόνια δραστηριότητας στον χώρο του εμπορίου.
Η Pillarstone επενδύει μακροπρόθεσμα σε επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσω της παροχής νέων κεφαλαίων αλλά και σημαντικής τεχνογνωσίας σε ότι αφορά στην διοίκηση επιχειρήσεων.
Η ελληνική θυγατρική της Pillarstone έλαβε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάιο του 2017 για τη διαχείριση απαιτήσεων από πιστώσεις και δάνεια.
Η επένδυση της Pillarstone στην Notos είναι η πρώτη που αξιοποιεί αυτήν την νέα καινοτόμα δομή στην ελληνική αγορά, η οποία έχει ως σκοπό την ανάκαμψη των ελληνικών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, και ανοίγει τον δρόμο για άλλες αντίστοιχες συνεργασίες στο μέλλον.
Η συναλλαγή αυτή έρχεται να προστεθεί στο ήδη ισχυρό χαρτοφυλάκιο της Pillarstone, η οποία διαχειρίζεται πλέον πάνω από 2 δισ. ευρώ μη-εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω αντίστοιχων συνεργασιών με άλλες εταιρείες.
Αποτελεί μια αποδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση τραπεζικών μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Pillarstone ανακοίνωσε πρόσφατα και την πρώτη της από-επένδυση από την ιταλική εταιρεία συσκευασίας τροφίμων Cuki, η οποία πωλήθηκε στη Melitta Group Management GmbH & Co.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης