Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βόρεια Κορέα: «Ανόητα σχόλια» από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Trump

Βόρεια Κορέα: «Ανόητα σχόλια» από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Trump
Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο που τίθεται στο στόχαστρο την επικρίσεων της Πιονγκγιάνγκ τις τελευταίες ημέρες
Η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Bolton ότι κάνει «ανόητα» σχόλια για την κατάσταση των συζητήσεων σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.
Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο που τίθεται στο στόχαστρο την επικρίσεων της Πιονγκγιάνγκ τις τελευταίες ημέρες.
Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, μερικές ώρες αφότου ανακοίνωσε τη δοκιμή ενός νέου οπλικού συστήματος, η Βόρεια Κορέα ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo από τις συζητήσεις κατηγορώντας τον για έλλειψη σύνεσης και ωριμότητας.
O Pompeo διαβεβαίωσε  ότι «εξακολουθεί να είναι επιφορτισμένος με την ομάδα» των διαπραγματευτών.
Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά το φιάσκο της συνάντησης κορυφής στο Ανόι τον Φεβρουάριο ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.
Ήταν η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες μετά την ιστορική τους συνάντηση τον Ιούνιο 2018.
Απέτυχε, καθώς ο Kim Jong Un ζητούσε άρση των κυρώσεων που είναι πολύ σημαντικές για τον Trump, με αντάλλαγμα την έναρξη μιας αποπυρηνικοποίησης η οποία κρίθηκε ότι ήταν πολύ άτολμη.
Σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, ο Bolton  εκτίμησε πως η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να δώσει «μια πραγματική ένδειξη» της βούλησής της να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα πριν από τη διεξαγωγή μιας τρίτης συνάντησης κορυφής, λέγοντας πως ο Trump είναι «πλήρως έτοιμος» για μια συνάντηση και πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για «τη μεγάλη συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης