Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποψήφιους για όλα τα γούστα από το Μέγαρο Μαξίμου...αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα

Υποψήφιους για όλα τα γούστα από το Μέγαρο Μαξίμου...αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα
Δύσκολα θα ανταποκριθούν οι ψηφοφόροι σύμφωνα με τα γκάλοπ
Μόνο ήρεμη δεν διαφαίνεται η διαδρομή προς τις κάλπες της 26ης Μαΐου καθώς το κλίμα πόλωσης εντείνεται μερα με την ημερα στην πολιτική σκηνή.
Οι δύο μονομάχοι πάντως έχουν μπει σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς με περιοδείες και όξυνση των τόνων.
Στον ΣΥΡΙΖΑ η εκκρεμότητα που υπήρχε στο ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί πλέον παρελθόν καθώς δημοσιοποιήθηκαν και οι πέντε υποψηφιότητες που υπολείπονταν.
Οι τελευταίες αυτές υποψηφιότητες κάποιες από τις οποίες ήταν αναμενόμενες στοχεύουν στο να προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες.
Σε αυτό αποσκοπεί η υποψηφιότητα του δημοφιλούς ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη με κύρια έμφαση τον γυναικείο πληθυσμό.
Άλλωστε το 2015 σύμφωνα με τις αναλύσεις της ψήφου και των μετρήσεων εκτιμάται ότι οι γυναίκες ήταν αυτές που είχαν δώσει την ευρεία νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει τώρα καθώς οι γυναίκες και λόγω του καλαθιού της νοικοκυράς είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικές.
Αλλά και οι υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες έχουν στοχευμένο κοινό.
Ο γνωστός Ιρλανδός μουσικός, Ρος Ντέιλι, στοχεύει στην Κρήτη όπου ζει μόνιμα και είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής καθώς έχει παντρέψει την κριτική με την ιρλανδέζικη μουσική.
Το 2009 είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων αλλά τελικά δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητά του από τον Άρειο Πάγο γιατί δεν βρέθηκε πουθενά το διαβατήριό του και το εκλογικό του βιβλιάριο.
Εκτιμάται πάντως ότι από τότε θα έχει καταφέρει να τα βρει.
Στο ειδικό κοινό των φανατικών κινηματογραφόφιλων στοχεύει η υποψηφιότητα της διευθύντριας προγράμματος της ΕΡΤ3 Κυριακής Μάλαμα, η οποία είναι και μέλος μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Αντίστοιχα σε ένα άλλο ειδικό κοινό, αυτό των φίλων της επιστημονικής φαντασίας και του διαστήματος απευθύνεται η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia & Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA, Νατάσα Ρωμανού, πόσο μάλλον που το Μαξίμου φοβάται ότι οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το κοινό έχουν διαρραγεί μετά την αιφνίδια παραίτηση πριν από ένα χρόνο του κορυφαίου διεθνώς αστροφυσικού, Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος ο οποίος δεν έμεινε ούτε μήνα στη θέση του μετά από οξύτατη διαφωνία με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά και τους συνεργάτες του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κριμιζής την ημέρα που ανακοίνωσε ο ίδιος την παραίτησή του μίλησε το ίδιο βράδυ σε εκδήλωση στο Athens science festival  και αποθεώθηκε από περισσότερους από πεντακόσιους νεαρούς που παρέμειναν και μετά τα μεσάνυχτα για να τον ακούσουν.
Η υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Πετρόπουλου απευθύνεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο με τον οποίο (παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα) οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να περνούν βαθιά κρίση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες εκλογές της ΑΔΕΔΥ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε μόλις τέταρτη σε αντίθεση με αυτή της ΝΔ που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη για πρώτη φορά εδώ και σαράντα χρόνια.
Με την υποψηφιότητα του κ. Πετρόπουλου το Μαξίμου επιδιώκει και να αντισταθμίσει αυτήν του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα τον οποίο έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ.
Το ζήτημα βέβαια είναι κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι ψηφοφόροι στο δέλεαρ όλων αυτών των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος κρατά αποστάσεις ή έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης και πολύ δύσκολα θα μεταπειστεί και από τις πιο λαμπερές υποψηφιότητες.  

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης