Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε βαθιά κρίση χρέους ο κινεζικός κολοσσός Minsheng Investment Group

Σε βαθιά κρίση χρέους ο κινεζικός κολοσσός Minsheng Investment Group
Κρίση χρέους στην China Minsheng Investment Group 
Σε κρίση χρέους βυθίζεται μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Κίνας, η Minsheng Investment Group (η «JPMorgan της Κίνας»), καθώς πληροφορίες ξένων μέσω ενημέρωησης κάνουν λόγο για αθέτηση πληρωμών σε ομόλογα αξίας 800 εκατ. δολαρίων.
Η εξέλιξη πυροδοτεί ανησυχία για ένα μπαράζ χρεοκοπιών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία παρουσιάζει υπέρογκο χρέος στον ιδιωτικό τομέα και τις κρατικές επιχειρήσεις -πολλές εκ των οποίων έχουν καταστεί «ζόμπι».
Η Minsheng, επισημαίνεται, χρώσταγε στα μέσα του 2018 περίπου 232 δισεκ. γουάν, όταν τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία ανέρχονταν σε 310 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τη Shanghai Brilliance Credit Ratings.
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Minsheng αθετεί πληρωμή, καθώς δεν είχε πληρώσει στους πιστωτές ομόλογο 3 δισεκ. γουάν τον περασμένο Ιανουάριο.
Χαρακτηριστικό της πολύ κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας είναι η αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας, στο «CCC» -έπειτα από χθεσινή (18/4) υποβάθμιση- από την S&P, η οποία αναμένει έντονα προβλήματα ρευστότητας το αμέσως επόμενο δωδεκάμηνο.
Η νέα αθέτηση της Minsheng έρχεται μετά τις -μεταξύ άλλων- αθετήσεις των επίσης κολοσσιαίων Wintime και HNA Group.



Διαβάστε: Η βόμβα χρέους της Κίνας είναι εδώ - Αύξηση των νέων δανείων τον Μάρτιο του 2019 κατά 251,41 δισ. δολάρια


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης