Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παφίλης: Υποκριτική η στάση των υπόλοιπων κομμάτων για τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών

Παφίλης: Υποκριτική η στάση των υπόλοιπων κομμάτων για τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών
Για υποκρισία στάση κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ
H στάση των άλλων κομμάτων για το νόμο περί ευθύνης υπουργών είναι υποκριτική, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην ολομέλεια, επί των αιτήσεων άρσης της βουλευτικής ασυλίας των κ.κ. Α. Λοβέρδου και Μ. Σαλμά.
«Κόπτεστε οι πάντες για αυτόν τον άθλιο νόμο. Όμως κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μεταξύ των άλλων προτάσεων, κατέθεσε και πρόταση για την πλήρη κατάργηση αυτού του επαίσχυντου νόμου, και όχι για μερικά αδικήματα μόνο, ώστε οι υπουργοί να αντιμετωπίζονται για όλα τα αδικήματα όπως ο απλός πολίτης.
Δεν συμφώνησε, όμως, κανένας.
Γιατί μόνο για τη δωροδοκία;
Γιατί δεν συμφώνησε κανένας σας;
Ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν ή στήριξαν έστω με δήλωση -μια και δεν μπορούσαν να υιοθετηθούν με βάση το Σύνταγμα- αυτή την πρόταση», είπε ο Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε: «Δεν στηρίξατε αυτήν την πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος για να τελειώνουμε με αυτό. Είναι υποκριτικό, λοιπόν, όλο αυτό το οποίο γίνεται σήμερα».
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν υποτιμά τα ονομαζόμενα “σκάνδαλα”. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τη σημερινή συζήτηση, αλλά γενικότερα.
Πάντα είναι της άποψης ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να διαλευκανθούν και αν υπάρχουν ένοχοι να πάνε στη δικαιοσύνη.
Βέβαια, η εμπειρία έχει δείξει πάρα πολλά πράγματα, ότι πού και πού θυσιάζεται καμία Ιφιγένεια, γιατί αυτά είναι συνυφασμένα με το ίδιο το σύστημα και τη λειτουργία του», είπε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης