Τελευταία Νέα
Διεθνή

Neal (ΗΠΑ): Το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

tags :
Neal (ΗΠΑ): Το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ
Ο Αμερικανός βουλευτής τόνισε πως οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit πρέπει να διατηρήσει την «ιερότητα» της ειρηνευτικής συμφωνίας
Στο γεγονός ότι το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε σήμερα ο Αμερικανός βουλευτής Richard Neal, ο οποίος παράλληλα είναι πρόεδρος της επιτροπής του Κογκρέσου για τα ζητήματα εμπορίου.
Ειδικότερα, ο κ. Neal τόνισε πως «οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit υπονομεύει την ειρηνευτική συμφωνία του 1998 στη Βόρεια Ιρλανδία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μία προτεινόμερη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνησε ότι εάν η Ουάσιγκτον επιθυμεί μία εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο είναι «ιδιαίτερα επιθυμητό», θα πρέπει να μην γίνει κάποια κίνηση η οποία θα «καταστείλλει» την ειρηνευτική συμφωνία.
«Οποιαδήποτε σύμφωνία για το Brexit θα πρέπει να διατηρήσει την ιερότητα της ειρηνευτικής συμφωνίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός βουλευτής, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιρλανδία μαζί με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.
Την περασμένη Τετάρτη (17/4) η κα Pelosi κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία, εάν οι μελλοντικές ρυθμίσεις για το Brexit υπονομεύσουν την ειρήνη στην Ιρλανδία.
Σημειώνεται ότι και η πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τονίσει ότι δε θα δεθχεί από το Ηνωμένο Βασίλειο μία συμφωνία για το Brexit η οποία θα επηρεάσει τα σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης