Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κολοσσιαίες επενδύσεις σε τερματικούς σταθμούς και αγωγούς προχωρούν οι Αμερικανοί για το φυσικό αέριο

Κολοσσιαίες επενδύσεις σε τερματικούς σταθμούς και αγωγούς προχωρούν οι Αμερικανοί για το φυσικό αέριο
Το Driftwood της Tellurian έχει σχεδιαστεί για να παράγει 27,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA) LNG και το Port Arthur της Sempra Energy για 13,5 MTPA
Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (FERC) ενέκρινε την κατασκευή δύο προτεινόμενων τερματικών σταθμών εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το Driftwood  της εταιρείας Tellurian στην Louisiana και το Port Arthur της Sempra Energy στο Τέξας.
Σύμφωνα με το Reuters η Tellurian σχεδιάζει να προβεί σε τελική επενδυτική απόφαση για το έργο Driftwood ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει αγωγούς και πεδία παραγωγής πέραν της μονάδας υγροποίησης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Η Sempra θα προχωρήσει σε τελική επενδυτική απόφαση για το Port Arthur γύρω στο πρώτο τρίμηνο του 2020.
Το Driftwood έχει σχεδιαστεί για να παράγει 27,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA) LNG ή περίπου 4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (bcfd) φυσικού αερίου, ενώ η πρώτη παραγωγή LNG αναμένεται το 2023. Η πρώτη φάση του έργου θα περιλαμβάνει πιθανώς 16,6 MTPA, σύμφωνα με την  εταιρεία.
Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου είναι αρκετό για να τροφοδοτήσουν περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια  στις ΗΠΑ για μια ημέρα.
Το Port Arthur έχει σχεδιαστεί για να παράγει 13,5 MTPA LNG ή περίπου 1,8 bcfd αερίου.
Το Driftwood και το Port Arthur είναι μόνο δύο από τις δεκάδες σταθμούς εξαγωγής LNG που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Ωστόσο, οι αναλυτές δήλωσαν ότι τα περισσότερα έργα πιθανότατα δεν θα κατασκευαστούν κατά την επόμενη δεκαετία.
"Οι σημερινές εντολές δείχνουν ότι η FERC  έχει κάνει πολύ δρόμο για την επεξεργασία των εφαρμογών LNG με πιο αποτελεσματικό τρόπο και είμαι περήφανος για το έργο που κάνουμε", δήλωσε ο Πρόεδρος της FERC Neil Chatterjee
Κατά το παρελθόν έτος, ορισμένοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης  Trump, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Ενέργειας Rick Perry, προέτρεψαν την FERC να επιταχύνει τη διαδικασία αναθεώρησης των εκκρεμουσών αιτήσεων εξαγωγής LNG για την τόνωση των εξαγωγών φυσικού αερίου, ως μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης για την ενεργειακή κυριαρχία.
"Οι εξαγωγές LNG μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της διαθεσιμότητας φθηνών, καθαρότερων καυσίμων στους παγκόσμιους συμμάχους μας που αναζητούν μια αποδοτική, προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον πηγή γενιάς", δήλωσε ο Chatterjee.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθαρός εισαγωγέας LNG προτού η Cheniere Energy Inc αποστείλει το πρώτο φορτίο της από το Sabine Pass στη Λουιζιάνα το Φεβρουάριο του 2016, έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας του υπερψυγμένου καυσίμου κατά δυναμικότητα το 2018, μετά την Αυστραλία και το Κατάρ.
Εξετάζοντας μόνο τα εργοστάσια που βρίσκονται υπό κατασκευή, η παραγωγική ικανότητα εξαγωγών LNG των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί στα 8,5 π.μ. έως τα τέλη του 2019 και 10,0 bcfd το 2020 από 5,2 bcfd σήμερα.

Ο τρίτος αγωγός στο Permian

Η Kinder Morgan Inc ξεκίνησε συζητήσεις για την κατασκευή ενός τρίτου αγωγού φυσικού αερίου στη λεκάνη Permian, καθώς η ζήτηση για χωρητικότητα καυσίμων αερίου συνεχίζει να αυξάνεται, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Steven Kean στους επενδυτές την Τετάρτη 17/4/2019.
Η παραγωγή φυσικού αερίου έχει ξεπεράσει την χωριτηκότητα του αγωγού στη λεκάνη Permian, γεγονός που  έχει οδηγήσει σε πτώση των τιμών στην περιοχή, ενώ οι τιμές spot στον κόμβο Waha διαπραγματεύονται ακόμη και σε αρνητικά επίπεδα.
Η Kinder Morgan εκτιμά ότι η ζήτηση για χωρητικότητα σε δεξαμενές φυσικού αερίου θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα ετησίως για τα επόμενα χρόνια, κάτι που ισοδυναμεί με το project  του διαχειριστή  των αγωγών του Χιούστον Gulf Coast Express δήλωσε ο Kean.
«Η ζήτηση για εξαγωγή φυσικού αερίου από την Permian συνεχίζει να αυξάνεται και η επιθυμία να «ξεκλειδωθεί» η αξία που υπάρχει στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο εξακολουθεί να ασκεί πίεση στην ανάγκη για πρόσθετη χωρητικότητα", τόνισε ο Kean και συμπλήρωσε ότι "υπάρχει ενδιαφέρον για τον τρίτο αγωγό."
Ο αγωγός φυσικού αερίου Gulf Coast Express της Kinder Morgan  στη λεκάνη της Permian πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο. Ένα άλλο παρόμοιο έργο, το Permian Highway, είναι προγραμματισμένο να αρχίσει να εξυπηρετεί ένα χρόνο αργότερα.

Πηγή:www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης