Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μπαράζ 10 θετικών νέων εντός 2 μηνών οδηγεί το χρηματιστήριο στις 850 μονάδες – Πανάκριβη μετά η αγορά

Μπαράζ 10 θετικών νέων εντός 2 μηνών οδηγεί το χρηματιστήριο στις 850 μονάδες – Πανάκριβη μετά η αγορά
Είναι πεποίθηση πολλών ότι στις 850 μονάδες έχουν προεξοφληθεί όλα τα καλά νέα πλήρως και από εκεί και πάνω θα είναι πανάκριβη η αγορά και θα ενδείκνυεται για πωλήσεις.
Παρά το μπαράζ των θετικών νέων στο ελληνικό χρηματιστήριο, 8 ισχυρές και θετικές ειδήσεις θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, η ελληνική αγορά το μέγιστο της κίνησης που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει έως τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου 2019 είναι 9% ή άνοδος έως τις 850 μονάδες.
Ήδη οι τράπεζες έχουν προσεγγίσει υπερτιμημένες ζώνες, το πρόσφατο ράλι έχει σε μεγάλο βαθμό εξαντλήσει τα ανοδικά περιθώρια, ωστόσο η συνέχιση της ανόδου θα έρθει λόγω της δυναμικής των θετικών νέων και όχι λόγω της δυναμικής των τραπεζών.
Οι τράπεζες χωρίς θετικά νέα δεν δικαιολογούν καμία περαιτέρω άνοδο.
Οι 850 μονάδες εξαντλούν, προεξοφλούν και ενσωματώνουν όλα τα θετικά νέα με αποκορύφωμα την νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2019, τις αναβαθμίσεις στην οικονομία, τις αναβαθμίσεις Εθνικής και Eurobank στον MSCI, την έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου και την μερική αποπληρωμή του ΔΝΤ.
Οι 850 μονάδες οριοθετούν το μέγιστο της κίνησης της αγοράς.
Μετά θα αξίζει για πωλήσεις έως ότου φθάσουμε στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2019 όπου η νίκη της ΝΔ και η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μπορεί να διαμορφώσουν νέα δυναμική.
Πάντως είναι πεποίθηση πολλών ότι στις 850 μονάδες έχουν προεξοφληθεί όλα τα καλά νέα πλήρως και από εκεί και πάνω θα είναι πανάκριβη η αγορά και θα ενδείκνυεται για πωλήσεις.

Ποια τα θετικά νέα;

1)Στις 23 Απριλίου η Eurostat θα ανακοινώσει πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα στο 3,9% με 4% έναντι βασικού στόχου 3,5%  

2)Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος στις 26 Απριλίου 2019 από την Standard and Poor’s κατά 1 κλίμακα σε ΒΒ- από Β+

3)Ο καναδικός οίκος DBRS στις 3 Μαΐου 2019 θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒ/Β κατά μια κλίμακα συνεχίζοντας το θετικό κλίμα που θα διαμορφώσει η Standard and Poor’s.

4)Έως 7 Μαΐου 2019 θα εκδοθεί 7ετές ομόλογο στο 2,75% με 2,80%.
Οι προσφορές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 10-12 δισεκ. ευρώ.

5)Η Ελλάδα θα προβεί σε μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ κατά 3,7 δισεκ. έως 10 Μαΐου 2019 ώστε να παραμείνουν περίπου 5,8 δισεκ. ευρώ.

6)Στις 13 Μάιου αναβαθμίζονται στους δείκτες MSCI η Εθνική με την Eurobank με εκτιμώμενες εισροές 125 με 130 εκατ μετοχές.

7)Στις 16 Μαίου το investment day της Εθνικής τράπεζας στο Λονδίνο όπου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένοι οικονομικοί στόχοι που θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον για την Εθνική τράπεζα.
Θα παρουσιαστούν συγκεκριμένοι στόχοι για τα προ προβλέψεων έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ ετησίως, η συμμετοχή στο ΛΕΠΕΤΕ θα είναι 30 εκατ. σχέση εξόδων προς έσοδα στο 50% κ.α.

8)Θα εγκριθεί από την DGComp το Ιταλικό μοντέλο ή APS για τα προβληματικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών


9)Στις 26 Μαΐου ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές όπου θα καταγραφεί μια μεγάλη νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

10) Τέλη Μαΐου με αρχές 2019 το deal της Πειραιώς με τον επενδυτή που θα αναλάβει την διαχείριση 28 δισ NPEs
Φαίνεται ότι η Πειραιώς έχει σχεδιάσει ένα σημαντικό deal το οποίο διασφαλίζει την τράπεζα και μηδενίζει τις πιθανότητες να ζητηθεί πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης