Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τίτλοι τέλους στο «έργο» της Πυθίας

tags :
Τίτλοι τέλους στο «έργο» της Πυθίας
Σύμφωνα με την ΕΥΠ, το σχέδιο Πυθία δεν... υπήρχε
Τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα σενάρια συνωμοσίας έβαλε η ΕΥΠ με δύο... παραγράφους.
Σύμφωνα με έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που έφεραν στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα των Συντακτών και Τα Νέα, μία μόλις ημέρα πριν την έναρξη της σχετικής δίκης, το «σχέδιο Πυθία», το σχέδιο δηλαδή δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δεν υπήρξε ποτέ.
«... παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η Υπηρεσία μας να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής, ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης έστω και μέρους των παρασχεθεισών πληροφοριών.
Κατόπιν τούτου εκτιμάται ότι -τουλάχιστον- από πλευράς Ρώσου Αξιωματούχου ο οποίος προσκόμισε το υπόψη πληροφοριακό υλικό, επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της χώρας με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.
Επισημαίνεται ωστόσο η υπόθεση εξακολουθεί να τελεί υπό διερεύνηση» επισημαίνεται στο έγγραφο.
Γι' αυτή την υπόθεση, που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο αστυνομικής ταινίας, έχουν χυθεί τόνοι μελανιού.
Την ίδια στιγμή, δε, είχε αποτελέσει και μια καλή δικαιολογία για την... αφωνία του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από τη στιγμή που έχασε τις εκλογές από τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει... αποσυρθεί και αρκείται μόνο σε διαρροές μέσω «κύκλων» (σσ. μοναδική εξαίρεση το τηλεοπτικό μήνυμα το καλοκαίρι του 2015 ενόψει του δημοψηφίσματος).
Στην υπόθεση της Πυθίας, δε, έχουν εμπλακεί Ρώσοι πράκτορες, Αμερικανοί πράκτορες, πράκτορες του Ισραήλ, τρομοκράτες, που όλοι είχαν στόχο την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, που τον καιρό εκείνο ήταν υπό την ηγεσία του κ. Καραμανλή.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η υπόθεση αυτή συντήρησε τον μύθο ενός πρωθυπουργού, ο οποίος ήθελε, αλλά δεν του... επετράπη να υλοποιήσει τα σχέδια του, ενός πρωθυπουργού ο οποίος βρέθηκε -κυριολεκτικά- στο στόχαστρο ξένων πρακτόρων…
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης