Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα ΕΕ: Οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα ενισχύσουν τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στις ευρωεκλογές

Έρευνα ΕΕ: Οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα ενισχύσουν τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στις ευρωεκλογές
Η κεντροδεξιά παραμένει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη
Στο συμπέρασμα ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι στις εκλογές για το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλέπεται να ενισχύσουν τις ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις, ενώ η κεντροδεξιά να παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο σώμα καταλήγει έρευνα της ΕΕ που δημοσιεύθηκε σήμερα (18/4/2019).
Η έρευνα, για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέδειξε ότι οι δύο περισσότερο ευρωσκεπτικιστικές ομάδες στο κοινοβούλιο προβλέπεται να αυξήσουν το ποσοστό των εδρών τους στο 14,3% του συνόλου συγκριτικά με 13,0% στην προηγούμενη έρευνα του Μαρτίου που δεν περιελάμβανε Βρετανούς ψηφοφόρους.
Η πρόβλεψη περιλαμβάνει εθνικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν έως τις 15 Απριλίου.
Με τη συμμετοχή της Βρετανίας στις εκλογές, η οποία και πάλι μπορεί να αποφευχθεί εάν επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit πριν από τις εκλογές της 23-26 Μαΐου, η εθνικιστική ομάδα Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), που περιλαμβάνει την ακροδεξιά Λέγκα της Ιταλίας, προβλέπεται να εξασφαλίσει το 8,3% των εδρών στις επόμενες εκλογές από το 8,7% στην προηγούμενη έρευνα.
Η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD), η άλλη ανοικτά ευρωσκεπτικιστική ομάδα που επί του παρόντος περιλαμβάνει το βρετανικό κόμμα UKIP, προβλέπεται να κερδίσει το 6% των εδρών από το 4,3% που ήταν η εκτίμηση του Μαρτίου, όταν η Βρετανία δεν αναμενόταν να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές.
Η πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, που περιλαμβάνει το κόμμα PiS του Πολωνού ευρωσκεπτικιστή ηγέτη, προβλέπεται να εξασφαλίσει το 8,8% των εδρών συγκριτικά με 7,5% στην προηγούμενη έρευνα, η οποία δεν περιελάμβανε του Βρετανούς Συντηρητικούς ψηφοφόρους.
Η Βρετανία έχει εξασφαλίσει παράταση του Brexit έως τα τέλη Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι τα βρετανικά κόμματα έχουν αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.
Βάσει της νέας έρευνας, που βασίζεται στην υπόθεση ότι ο αριθμός των εδρών στο επόμενο κοινοβούλιο θα παραμείνει 751 αντί να μειωθεί στις 705 λόγω του Brexit, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα, αλλά το ποσοστό των εδρών του προβλέπεται να μειωθεί στο 24,0% από το 26,7% που ήταν η πρόβλεψη του Μαρτίου.
Οι κεντροδεξιοί Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να παραμείνουν το μεγαλύτερο εθνικό κόμμα στην επόμενη βουλή, διατηρώντας 30 έδρες, από 33 στην προηγούμενη έρευνα.
Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλιστές και Δημοκράτες θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα με 19,8% των εδρών, από το 20,1% στην προηγούμενη έρευνα τον Μάρτιο που δεν περιελάμβανε τους Βρετανούς ψηφοφόρους.
Παρά τη συνεισφορά του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, που εκτιμάται ότι θα κερδίσει 20 έδρες στην επόμενη βουλή, το συνολικό ποσοστό εδρών της κεντροαριστεράς αναμένεται να μειωθεί λόγω της υποχώρησης άλλων εθνικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων στη Γερμανία και την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης