Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Οριακή άνοδο κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο 2019 - Στις 50 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Οριακή άνοδο κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο 2019 - Στις 50 μονάδες ο δείκτης PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 32 μηνών
Οριακή άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γαλλία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/4) στοιχεία της Markit, παρά την επιδείνωση που σημείωσε η δραστηριότητα στον μεταποιητικό κλάδο της χώρας.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50 μονάδες, έναντι 48,9 μονάδων τον Μάρτιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία κατέγραψε περαιτέρω συρρίκνωση σε μηνιαία, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 49,6 μονάδες, έναντι 49,7 μονάδων τον Μάρτιο, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 32 μηνών.
Παράλληλα, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ πτώση σημειώθηκε και στις νέες παραγγελίες, εν μέσω ασθενέσθερης ζήτησης από το εξωτερικό.
Ωστόσο, η άνοδος στη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών αντιστάθμισε την πτώση του μεταποιητικού κλάδου, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 50,5 μονάδες, έναντι 49,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Η σταθεροποίηση στην παραγωγή του Απριλίου αποτελεί περαιτέρω ένδειξη για την εξασθένηση των οικονομικών επιπτώσεων από τις διαδηλώσεις των "κίτρινων γιλέκων¨», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «πέραν των διαδηλώσεων, η υποκείμενη επιβράδυνση της ζήτησης παραμένει εμφανής στα στοιχεία για το PMI της Γαλλίας».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Απριλίου, οδηγούμενες εν μέρει από την έκτη συνεχόμενη συρρίκνωση στις εξαγωγές», ενώ ανέφερε στα θετικά στοιχεία το γεγονός ότι «οι επιχειρήσεις ήταν σε θέση να ξεπεράσουν τις δυσκολίες πρόσληψης και να αυξήσουν τον αριθμό των υπαλλήλων με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Μάρτιο».
«Αν και η αναντιστοιχία μεταξύ των δεξιοτήτων και των ανοικτών κενών θέσεων παραμένει εμφανής, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να επιδεικνύουν την ικανότητα να ξεπεράσουν τις δυσμενείς συνθήκες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης