Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μύθος το σχέδιο Πυθία - Έγγραφο της ΕΥΠ αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε ποτέ σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

Μύθος το σχέδιο Πυθία - Έγγραφο της ΕΥΠ αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε ποτέ σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή
Έγγραφο της ΕΥΠ «βάζει στο αρχείο» την υπόθεση Πυθία για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή
Τέλος στα σενάρια περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή βάζει έγγραφο της ΕΥΠ με την υπογραφή του επικεφαλής Γιάννη Ρουμπάτη.
Ειδικότερα, το έγγραφο που αποκαλύπτουν σήμερα (18/4/2019) τόσο η Εφημερίδα των Συντακτών, όσο και ΤΑ ΝΕΑ αποδεικνύει ότι η επιχείρηση δολοφονίας του Καραμανλή δεν υπήρξε ποτέ.
«... παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η Υπηρεσία μας να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής, ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης έστω και μέρους των παρασχεθεισών πληροφοριών.
Κατόπιν τούτου εκτιμάται ότι -τουλάχιστον- από πλευράς Ρώσου Αξιωματούχου ο οποίος προσκόμισε το υπόψη πληροφοριακό υλικό, επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της χώρας με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.
Επισημαίνεται ωστόσο η υπόθεση εξακολουθεί να τελεί υπό διερεύνηση» αναφέρεται στο έγγραφο που βλέπει σήμερα (18/4/2019) το φως της δημοσιότητας.

Η δίκη

Αύριο (19/4/2019) αρχίζει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του κ. Καραμανλή.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από το έγγραφο της ΕΥΠ, στην ουσία υπόθεση δεν υπάρχει, καθώς όσα ισχυρίζονται οι Ρώσοι πράκτορες σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Το σχέδιο Πυθία

Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΥΠ από τον Φεβρουάριο του 2009, Ρώσοι πράκτορες φέρονται να αποτρέπουν την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, γεγονός για το οποίο οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από Ρώσο πράκτορα μέσω ελληνικής πηγής.
Η τότε διοίκηση της ΕΥΠ υιοθέτησε αυτές τις πληροφορίες και τις μετέφερε και στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Μάλιστα, η τότε διοίκηση της ΕΥΠ ενημερώνει τον τότε υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, ότι οι ελληνικές  αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία παρακολούθησης της διαδρομής από το σπίτι στο Μαξίμου, δηλαδή από την Ραφήνα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής και με την χρήση τηλεχειριστηρίου να γίνει έκρηξη.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών κανείς δεν αναρωτήθηκε τότε, πως ήταν δυνατόν η φρουρά του Καραμανλή να μην έχει καταλάβει ότι επί μέρες δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Καραμανλή όπου κι αν πήγαινε και πως οι επίδοξοι δολοφόνοι δεν έγιναν αντιληπτοί όπως και τα όπλα και τα εκρηκτικά τα οποία υποτίθεται ότι είχαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης