Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέα αύξηση ετοιμάζει η Audio Visual – Οι εξαγορές, η αναδιάρθρωση δανείων και η σύγκριση των μεγεθών

tags :
Νέα αύξηση ετοιμάζει η Audio Visual – Οι εξαγορές, η αναδιάρθρωση δανείων και η σύγκριση των μεγεθών
Η σύγκριση των εταιρειών που εξαγοράζει με τα μεγέθη του ομίλου και η βελτίωση που αναμένεται στον ισολογισμό
Ξανά το χέρι στην τσέπη βάζει ο βασικός μέτοχος της Audio Visual όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν στηρίζοντας τις προσπάθειες βελτίωσης του ισολογισμού του ομίλου.
Λίγο μετά τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων 2018, όπου φάνηκαν τα θετικά αποτελέσματα από την αναδιάρθρωση των δανείων αλλά και οι σημαντικές ζημιές από τη λειτουργική δραστηριότητα, ανακοίνωσε μία σημαντική εξαγορά στην Κύπρου.
Αγοράζει εταιρεία (KRISTELCOM ) στην Κύπρο η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο και η οποία έχει πολλαπλάσιο τζίρο από την Audio Visual.
Επίσης αγοράζει εταιρεία (KRISTELCOM INVESTMENT LIMITED) που έχει στην κατοχή της μερίδιο 50% σε ακίνητο στην Παλλήνη Αττικής.
Η KRISTELCOM είχε πωλήσεις 120 εκατ. ευρώ και EBITDA 4 εκατ. ευρώ με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό το 2018 όταν η Audio Visual είχε πωλήσεις 40 εκατ. ευρώ περίπου και αρνητικό EBITDA 9,3 εκατ. ευρώ περίπου.
Το τίμημα για την εξαγορά ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ και ο βασικός μέτοχος Stoneman προκαταβάλει 5,75 εκατ. ευρώ μέχρι να γίνει η αύξηση η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.
Υπενθυμίζεται πως το 2018 λόγω μετατροπής προνομιούχων μετοχών σε κοινές με εισαγωγή προς διαπραγμάτευση το μετοχικό κεφάλαιο τώρα ανέρχεται στα 39,7 εκατ. ευρώ διαιρούμενο σε 132.627.278 μετοχές (102.847.472 κοινές εισηγμένες μετοχές και 29.779.806 προνομιούχες άνευ ψήφου μη εισηγμένες μετοχές).
Δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας αν αυτή τη φορά θα εκδοθούν απευθείας κοινές μετοχές ή θα γίνει η αύξηση με προνομιούχες όπως τις προηγούμενες φορές.
Η καθαρή θέση του ομίλου Audio Visual ήταν στα 5,8 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 128,5 εκατ. ευρώ.
Άρα μετά την αύξηση και χωρίς να υπολογιστούν κέρδη ή ζημιές της χρήσης 2019 η καθαρή θέση θα είναι πάνω από 11 εκατ. ευρώ.
Η εξαγορά είναι θετική γιατί θα βελτιώσει τα μεγέθη του ομίλου και την καθαρή θέση.
Θα υπάρξει dilution αλλά καλύτερα να είναι κάποιος μέτοχος με μικρότερο μερίδιο σε εταιρεία που προσπαθεί να βελτιώσει τον ισολογισμό της παρά μέτοχος με μεγάλο μερίδιο σε εταιρεία που βουλιάζει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης