Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θυμήθηκε τις γερμανικές αποζημιώσεις ενόψει εκλογών

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θυμήθηκε τις γερμανικές αποζημιώσεις ενόψει εκλογών
Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες όλων των ως τώρα ελληνικών κυβερνήσεων
Αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι θυμήθηκε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων λόγω προεκλογικής περιόδου άφησε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής.
«Τη θυμήθηκε όλως τυχαίως πάλι, προεκλογικά, με προφανή σκοπό να ενισχύσει όλη αυτή την τυχοδιωκτική συμμαχία σκορποχωρίων που στήνει και ονομάζει "προοδευτική συμμαχία" δήθεν κατά της Ακροδεξιάς και του φασισμού», είπε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «όταν εφαρμόζεις μια αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα μάλιστα της προόδου, της Αριστεράς και του αντιφασισμού, τότε, δεν είσαι πραγματικός πολέμιος του φασισμού και μάλιστα τις περισσότερες φορές καταντάς χορηγός και τροφοδότης του».
Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες όλων των ως τώρα ελληνικών κυβερνήσεων -και των προηγούμενων και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ- γιατί «ουσιαστικά δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα πραγματικής διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων και δεν προχώρησαν ποτέ σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την πραγματοποίηση του δίκαιου αιτήματος του ελληνικού λαού που πλήρωσε τη ναζιστική θηριωδία με βασανιστήρια, δολοφονίες, εκτελέσεις, ολοκαυτώματα και τεράστιες υλικές καταστροφές σε κρατικές υποδομές και στη λαϊκή περιουσία».
Είπε ότι όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλλαν «αστείες δικαιολογίες» περί «ακαταλληλότητας της στιγμής για να τεθεί το ζήτημα», προσθέτοντας ότι «η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί όσο ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσε τις άλλες κυβερνήσεις ότι δεν διεκδικούν τις γερμανικές επανορθώσεις και μοίραζε υποσχέσεις ότι αν γίνει κυβέρνηση θα διεκδικήσει αμέσως όλες τις γερμανικές οφειλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης