Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαραίτητες οι απολύσεις για τη συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank - Η σφήνα της ING

Απαραίτητες οι απολύσεις για τη συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank - Η σφήνα της ING
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ING προσέγγισε την Commerzbank
Την άποψη ότι ο μοναδικός τρόπος ώστε ενδεχόμενη συγχώνευση των Deutsche Bank και Commerzbank να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι οι απολύσεις εξέφρασε ένας αναλυτής.
Ειδικότερα, ο Patrick Armstrong από την  Plurimi Investment Managers δήλωσε στο CNBC ότι «ο μόνος τρόπος η συγχώνευση των δύο τραπεζών να έχει κάποιο αποτέλεσμα είναι η μαζική μείωση των θέσεων εργασίας, και εάν η γερμανική κυβέρνηση θέλει να τις αναγκάσει να "συνεργαστούν" αυτό θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας».
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδεχομένως να θέλει να συνεργαστούν οι δύο τράπεζες ώστε να "ξεφοτρωθεί" κάποιους κινδύνους, αλλά συμπλήρωσε «δεν νομίζω ότι θα θέλουν τη μείωση των θέσεων εργασίας που θα ακολουθήσει.
Έτσι αυτές οι τράπεζες έχουν πολλούς εργαζόμενους.
Εάν κοιτάξεις τις αμερικανικές τράπεζες, εάν κοιτάξεις τις υγιείς ευρωπαϊκές τράπεζες, υπάρχουν πολύ υψηλότερα έσοδα ανά εργαζόμενο σε σχέση με τις γερμανικές τράπεζες».

Οι φήμες για σφήνα της ING

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς Τύπου, η ING προσέγγισε την Commerzbank πριν αρχίσει τις συνομιλίες με την Deutsche Bank.
Σύμφωνα με τον Armstrong, η ING θα ήταν «καλύτερος συνέταιρος» για την Commerzbank, αλλά όπως η μείωση των θέσεων εργασίας ειναι ο μόνος τρόπος ώστε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας να είναι ελκυστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης