Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (Τουρκία): Λανθασμένες οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν - Θα συνεχίσουμε το εμπόριο με την Τεχεράνη

Cavusoglu (Τουρκία): Λανθασμένες οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν - Θα συνεχίσουμε το εμπόριο με την Τεχεράνη
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι υπάρχει «αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα» ανάμεσα σε Άγκυρα και Τεχεράνη
Ως «λανθασμένες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση της Άγκυρας να συνεχίσει τις εμπορικές συναλλαγές με την Τεχεράνη.
Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογό του Javad Zarif​, τόνισε ότι η Τουρκία εξετάζει τη δημιουργία νέων μηχανισμών, παρόμοιων με αυτούς που εισήγαγαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να επιτρέχουν τι εμπόριο με το Ιράν.
«Μαζί με τους υφιστάμενους μηχανισμούς, αξιολογήσαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους μηχανιμσούς, όπως τον INSTEX, και το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά μας και μπροστά στο εμπόριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Cavusoglu μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Zarif.
«Αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα μεταξύ μας», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν τη δημιουργία ειδικού μηχανισμού πληρωμών, εμ την επωνυμία INSTEX, ο οποίος επιτρέπει την επανέναρξη των συναλλαγών τους με το Ιράν, παρά τις πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ.
Ωστόσο, η πλευρά τους Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι ο νέος μηχανισμός δεν πρόκεται να επηρεάσει την εκστρατεία πίεσης σε βάρος της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης