Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις για το πετρέλαιο παρά την υποχώρηση στα αμερικανικά αποθέματα - Απώλειες -0,13% για Brent

Πιέσεις για το πετρέλαιο παρά την υποχώρηση στα αμερικανικά αποθέματα - Απώλειες -0,13% για Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση 0,47%
Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα (17/4/2019) στο πετρέλαιο, το οποίο όμως παρέμεινε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, εν μέσω περιορισμένης προσφοράς και περαιτέρω μείωσης στα αποθέματα αμερικανικού αργού.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχώρησε 0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,63 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του 0,47% στα 63,75 δολ. ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι το Brent βρίσκεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019, καθώς επίσης και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.
«Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού ενισχύθηκαν καθώς το κλίμα της αγοράς δέχθηκε ώθηση από την απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αργού, καθώς και την τρέχουσα σύσφιγξη στα θεμελιώδη της αγοράς», σχολίασε ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 2019 υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, στα 452,7 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς μειώθηκαν οι εισαγωγές, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (17/4/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Απριλίου 2019, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 3,1 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 362.000 βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια μείωση κατά 846.000 βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού μειώθηκαν κατά 659.000 βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης