Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Εκλογές με 245.000 υποψηφίους για την προεδρία, τη Βουλή και τοπικά αξιώματα

Ινδονησία: Εκλογές με 245.000 υποψηφίους για την προεδρία, τη Βουλή και τοπικά αξιώματα
Στις κάλπες θα προσέλθουν περίπου 193 εκατομμύρια ψηφοφόροι
Σε εξέλιξη είναι μια τεράστια εκλογική διαδικασία στην Ινδονησία, την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, καθώς 193 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 245.000 υποψήφιους για την προεδρία της χώρας καθώς και για την Βουλή και για τοπικά αιρετά αξιώματα.
Όσον αφορά την προεδρία της Ινδονησίας, δύο είναι οι κύριοι διεκδικητές , ο νυν πρόεδρος Joko Widodo και ο διεκδικητής, στρατηγός εν αποστρατεία Prabowo Subianto.
Φαβορί θεωρείται ο Widodo, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις διατηρεί προβάδισμα 10 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπάλου του.
Η αντιπολίτευση διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία σε τόνο ακραία εθνικιστικό και έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα σε περίπτωση που θεωρήσει πως υπήρξε νοθεία, καλώντας τους υποστηρικτές της στους δρόμους.
Στα 800.000 και πλέον εκλογικά τμήματα στο αχανές αρχιπέλαγος, οι ψηφοφόροι καλούνται να ανοίξουν τρύπες στα ψηφοδέλτια πλάι στο όνομα των υποψηφίων της επιλογής τους, κατόπιν να βυθίσουν το δάχτυλο σε μελάνι χαλάλ, μέτρο προορισμένο να εμποδίσει την πολλαπλή υποβολή ψήφων.
Η εκλογική διαδικασία χαρακτηρίζεται ως μια πρόκληση γιγαντιαίων διαστάσεων από οργανωτικής πλευράς στο αρχιπέλαγος των 17.000 νησιών που εκτείνεται από τον Ινδικό μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς  η απόσταση από το δυτικό άκρο της χώρας, στη Σουμάτρα, ως την Παπούα, το ανατολικότερο σημείο της, φθάνει τα 4.800 χιλιόμετρα.
Πάντως, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν κάποιες εκτιμήσεις που θα δώσουν στους παρατηρητές μια ένδειξη για το ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών.
Τα επίσημα αποτελέσματα της αναμένονται τον Μάιο.
Σχεδόν 350.000 αστυνομικοί και στρατιώτες, μαζί με 1,6 εκατομμύριο χωροφύλακες, έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια της διαδικασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης