Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θ. Μητράκος (Υποδιοικητής ΤτΕ): Αλλάζει η στάση των ξένων επενδυτών έναντι της Ελλάδας

tags :
Θ. Μητράκος (Υποδιοικητής ΤτΕ): Αλλάζει η στάση των ξένων επενδυτών έναντι της Ελλάδας
Θ. Μητράκος (Υποδιοικητής ΤτΕ): Αλλάζει η στάση των ξένων επενδυτών έναντι της Ελλάδας
Θετικό ήταν το κλίμα από τις  συναντήσεις  που είχε ο υποδιοικητής της  Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρος  Μητράκος με θεσμικούς φορείς  και επενδυτές στα πλαίσια των εργασιών του Διεθνούς  Νομισματικού Ταμείου  και της ΠαγκόσμιαςΤράπεζας το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νέα  Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, όπως δήλωσε ο κ Μητράκος ,είναι σημαντικό το γεγονός ότι αναγνωρίζονται πλέον από τους συνομιλητές μας οι θετικές  επιδόσεις της ελληνικής Οικονομίας τα τελευταία χρόνια και κυρίως οι θετικές προοπτικές της παρά την ελαφρά επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και της οικονομίας της Ευρωζώνης.
Η ελληνική Οικονομία φαίνεται να αποκτά το δικό της ξεχωριστό δυναμισμό  ως αποτέλεσμα κυρίως των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει, της αποκατάστασης των δημοσιονομικών ανισορροπιών και της εξωστρέφειας  που δείχνει η οικονομία.  
Οι θετικές προοπτικές της ελληνικής  οικονομίας οδήγησαν τους τελευταίους μήνες στη σημαντική  αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και στο αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών.
Όπως επισήμανε ο υποδιοικητής της Ττ Ε κ. Θ.Μητράκος από τις  συζητήσεις με διεθνείς επενδυτές προέκυψε ότι οι ελληνικοί τίτλοι παρέχουν πλέον ελκυστικές αποδόσεις με σχετικά περιορισμένο κίνδυνο καθώς  η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους φαίνεται ότι έχει  διασφαλιστεί και οι  αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι αισιόδοξες.
 Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται πλέον από τους συνομιλητές μας η πρόοδος  που έχει επιτευχθεί και στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας μας με την επιστροφή των καταθέσεων, την αποκατάσταση της ρευστότητας, τους  καλύτερους όρους χρηματοδότησης  των ελληνικών τραπεζών από την  διατραπεζική αγορά.  
 Η στοχοθεσί-α που έχουν θέσει οι εμπορικές  τράπεζες για την αποτελεσματική διαχείριση των δανείων αυτών έως το τέλος του 2021, είναι αισιόδοξη και ταυτόχρονα εφικτή καθώς πλέον το θεσμικό  πλαίσιο παρέχει  όλα τα απαραίτητα εργαλεία.
Σημαντικό ρόλο στις αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων των τραπεζών είναι η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων η οποία θα βελτιώσει τις αποτιμήσεις των εξασφαλίσεων που έχουν οι τράπεζες για τα επισφαλή δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης