Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρίσκουν εναλλακτικές οι αγοραστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρίσκουν εναλλακτικές οι αγοραστές
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί οι τράπεζες να υστερούσαν στο άνοιγμα αλλά οι αγοραστές βρήκαν άλλα χαρτιά για να τοποθετηθούν με αποτέλεσμα να γυρίσει οι αγορά και να συμπαρασύρει και κάποιες μετοχές των τραπεζών.

Ο FTSE 25 προσπαθεί να σπάσει το ανοδικό κανάλι και να περάσει πάνω από τις 2000 μονάδες. Για να δούμε αν στις 2020 μονάδες κάνει στάση για ανάσες. Πήρε βέβαια κάποιες σήμερα η αγορά.

Αυτές οι διορθώσεις που απορροφώνται μέσα στην ημέρα δείχνουν τη δύναμη που έχει αποκτήσει η εγχώρια αγορά.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Πλήθος μετοχών είχαν σήμερα ενδιαφέρον και πολλές άρπαξαν την ευκαιρία να κινηθούν υψηλότερα.

JUMBO: Έγραψε νέο υψηλό 52 εβδομάδων η μετοχή. Βρίσκουν οι αγοραστές εναλλακτικές να κρατούν την αγορά ψηλά, αν και οι τράπεζες, όχι όλες, είχαν μία αδυναμία. Η Jumbo βέβαια με τα αποτελέσματα που βγάζει αξίζει όλη την κίνηση που έχει γράψει το τελευταίο διάστημα.

Κλείσιμο στα 15,69 ευρώ με άνοδο 3,63% και υψηλό ημέρας στα 15,75 ευρώ. Ο όγκος στα 235 εκατ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Eurobank και Εθνική με άνοδο λόγω MSCI, Alpha Bank και Πειραιώς διόρθωσαν αρκετά καλά. Ο δείκτης με απώλειες 1,70%.

FOLLI FOLLIE: Εξαπολύει και επίθεση στα μέσα ενημέρωσης η οικογένεια που ακόμα δεν έχουν βγάλει αποτελέσματα για το 2017 και έχουν γραφτεί και επιβεβαιωθεί τόσα. Τι να πούμε!

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Στις 24 του μήνα τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2018 με την εταιρεία να λέει πως δεν θα δώσει μέρισμα. Θα πρέπει να περιμένουμε όμως μία επιστροφή κεφαλαίου.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Επηρέασαν σημαντική την τελική γραμμή οι δασμοί και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας. Το 2019 φαίνεται πως θα είναι δύσκολη χρονιά. Η εταιρεία ωστόσο αυξάνει μερίδια στην Ελλάδα και πωλήσεις στο εξωτερικό.

Παρά τις ζημιές ύψους 1,09 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση σε σύγκριση με την αποτίμηση είναι στο 1/3 και ο δανεισμός σημαντικά χαμηλότερος από την καθαρή θέση. Η πτώση με όγκο σήμερα μάλλον ήταν υπερβολική.

AS COMPANY: Η σημαντική πίεση έφερε τοποθετήσεις. Δηλαδή τώρα εταιρεία με p/e 11 ή μονοψήφιο αν αφαιρεθεί το ταμείο και χωρίς να χρωστάει στις τράπεζες, απογοήτευσε κάποιους. Τι να πούμε

BYTE: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση με χαμηλό όγκο. Η αποτίμηση στα 12,9 εκατ. ευρώ. Ο κλάδος της πληροφορικής με βάση τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί πηγαίνει καλύτερη έναντι του 2017.

Εδώ δεν έχουμε ετήσια αποτελέσματα για το 2018, αλλά μάλλον οι αγοραστές κάτι ξέρουν παραπάνω. Η καθαρή θέση στο εξάμηνο ήταν στα 13,3 εκατ. ευρώ άρα και μετά την πρόσφατη άνοδο έχουμε p/bv κάτω από τη μονάδα. Τα καθαρά κέρδη ήταν στις 218 χιλ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός είναι περίπου στα 4 εκατ. ευρώ.

Αν το δεύτερο εξάμηνο του 2018 είναι καλό και έχουμε και κάποια θετική αναφορά για τις προοπτικές του 2019 τότε η άνοδος είναι απολύτως λογική.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Θα θέλαμε να επενδύει στην Ελλάδα, αλλά φανταζόμαστε πως μέχρι να πάρει μία άδεια εδώ και να νικήσει τη γραφειοκρατία, πιο εύκολα αγοράζει έτοιμη μονάδα στις ΗΠΑ.

Δεν συζητάμε για τις αντιδράσεις κάποιων κατοίκων σε διάφορες περιοχές, μεταξύ αυτών και κάποιες που ενδιαφέρεται η εισηγμένη. Από το τίμημα που είδαμε μάλλον η αξία στις ΗΠΑ ανά μεγαβάτ είναι ανάλογη με εδώ.

ΑΝΕΜΟΣ: Σε νέα υψηλά η μετοχή και έχει αποζημιώσει και όλους όσους είχαν θέματα με την επικείμενη συγχώνευση με την Ελλάκτωρ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Λογική η πτώση, αφού τα μεγέθη ήταν απογοητευτικά ακόμα και από αυτούς που παρακολουθούν τη μετοχή βγάζοντας αναλύσεις. Τώρα γίνεται η τηλεδιάσκεψη.

Κλείσιμο στα 0,5050 ευρώ με απώλειες 8,35% όγκο 1,95 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 79 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης