Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο επίκεντρο το εμπόριο

tags :
Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο επίκεντρο το εμπόριο
Αισιοδοξία γύρω από τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, που ξεκινά στην Ουάσιγκτον
Με σημαντικά κέρδη άνοιξε σήμερα (16/4/2019) η Wall Street, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και εν μέσω της αισιοδοξίας γύρω από τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, που ξεκινά στην Ουάσιγκτον.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,5% στις 26.511 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,3% στις 2.914 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα, στις 8.001 μονάδες.


Η μετοχή της UnitedHealth σημειώνει άνοδο 1,5%, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ αύξησε και τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2019.
Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,47 δισ. δολ., αυξημένα κατά 22,2% σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, η μετοχή της Johnson & Johnson ενισχύεται κατά 2%, καθώς, παρά τη μείωση κερδών, η αμερικανική εταιρεία κατάφερε επίσης να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, αυξάνοντας, παράλληλα, τις προβλέψεις της για τις προσαρμοσμένες πωλήσεις του έτους.
Η J&J ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 14,2%.
Από την άλλη, η μετοχή της Bank of America υποχωρεί κατά 2,1%, καθώς, παρά την αύξηση 6% που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα στα τριμηνιαία της κέρδη, τα έσοδά της αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.
Εξάλλου, τα έσοδα της BofA από συναλλαγές υποχώρησαν κατά 17% στα 3,5 δισ. δολ., τα έσοδα από συναλλαγές προϊόντων σταθερού εισοδήματος (FICC) σημείωσαν πτώση 8% στα 2,4 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα από μετοχές μειώθηκαν κατά 22% στα 1,2 δισ. δολ.
Το επενδυτικό κλίμα τις τελευταίες ημέρες έχουν τονώσει ορισμένα ισχυρά δεδομένα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την οικονομία της Κίνας, που βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι προσδοκίες ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ θα καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία έχουν ενισχύσει επίσης την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Εν τω μεταξύ, το «πράσινο φως» για εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ έδωσε χθες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκουν επίσης στήριξη στα σχόλια αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren, δήλωσε σήμερα πως η κεντρική τράπεζα δεν χρειάζεται να προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική επί του παρόντος, τονίζοντας πως πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο άνω του 15% φέτος, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η Fed έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μάλλον δεν θα προβεί σε καμία αύξηση των επιτοκίων το 2019, μετά από τις τέσσερις αυξήσεις του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης