Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Italy: Στο 3,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα το 2020 χωρίς αύξηση του ΦΠΑ

Bank of Italy: Στο 3,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα το 2020 χωρίς αύξηση του ΦΠΑ
Χωρίς αύξηση του ΦΠΑ, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 3,4% του ΑΕΠ το 2020, προειδοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας, Eugenio Gaiotti
Για να μειωθούν τα spreads μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων χρειάζονται αξιόπιστα μηνύματα για τη μείωση του χρέους, καθώς και μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα (16/4/2019) ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας (Banca d’ Italia - BoI), Eugenio Gaiotti, ενώ προειδοποίησε ότι χωρίς αύξηση του ΦΠΑ, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 3,4% του ΑΕΠ το 2020.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας, μια αύξηση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων κατά 100 μονάδες βάσης θα μείωνε την οικονομική ανάπτυξη κατά 0,1% μετά από έναν χρόνο και κατά 0,7% μετά από τρία.
«Το υψηλό spread θα συνεχίσει να έχει αρνητική επίδραση, και μάλιστα αυξανόμενη, κατά τη διάρκεια των ετών μετά το 2019», είπε.
Μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο Gaiotti προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν ελλειμματικές δαπάνες για τη χρηματοδότηση φορολογικών περικοπών στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
Ο Gaiotti εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει τις φορολογικές δαπάνες, ενώ προειδοποίησε για «σημαντικούς κινδύνους, που μπορεί να προέλθουν από την επιδείνωση του παγκόσμιου πλαισίου και από την επιδείνωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης».
Ο Gaiotti πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί «σημαντική χρηματοοικονομική κάλυψη» για την επίτευξη των πολιτικών στόχων της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης της ρήτρας διασφάλισης του ΦΠΑ, επενδύσεων, φορολογικών περικοπών και μείωσης του χρέους.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι χωρίς μια αύξηση του ΦΠΑ, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 3,4% το επόμενο έτος, στο 3,3% το 2021 και στο 3% το 2022.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης