Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου σημείωσε άνοδο της τάξεως οτυ +5,2%
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2019, ανακάμπτοντας παό την πτώση των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με τα σημερινά (16/4) στοιχεία της Eurostat.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε κατά +3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -1,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή σημείωσε άνοδο της τάξεως του +5,2%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,7% τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή στον τομέα πολιτικών μηχανικών σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +6,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα κατασκευής κτηρίως διαμορφώθηκε στο +2,1%
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +2,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 σημειώθηκε άνοδος κατά +4,9%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μεγαλύτερα μηνιαία ποσοστά ανόδου καταγράφηκν στη Σλοβενία (+11,9%) τη Ρουμανία (+9,8%) και την Πολωνία (+7), ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης σημειώθηκαν στην Τσεχία (-0,5%) και τη Φινλανδία (-0,3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης