Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Με διαθέσεις διόρθωσης...

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Με διαθέσεις διόρθωσης...
ΑΓΟΡΑ: Η αγορά ξεκίνησε με μικρές απώλειες κυρίως από τις τράπεζες και πιο συγκεκριμένα από Πειραιώς και Alpha. Η Εθνική υποχωρεί ο οριακά όπως και η Eurobank. Να διορθώσουν και αυτές. Η Πειραιώς ξεκίνησε από χθες.

Δεν αποκλείουν οι αναλυτές μείωση του όγκου των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας καθώς είναι το Πάσχα των Καθολικών. Άλλωστε την Παρασκευή θα είναι κλειστή η αγορά.

Τα καλά χαρτιά πρέπει να παραμείνουν στο επίκεντρο. Εταιρείες χωρίς δανεισμός με καλές ταμειακές ροές και κερδοφορία πρέπει να επιβραβεύονται. Και κυρίως από τους αναλυτές.

Από την πορεία των αγορών μας βάζει λίγο σε σκέψεις το εβδομαδιαίο γράφημα του Dow Jones.


ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Δηλαδή βρε παιδιά τι βρίσκεται σε κάποιες μετοχές που μόνο ζημιές έχουν δώσει; Τι περιμένετε από αυτές που οι συνεχιζόμενες ζημιές διέλυσαν την καθαρή θέση και ο δανεισμός είναι στη στρατόσφαιρα;

Γιατί αφήνετε απέξω εταιρείες μικρές και υγιέστατες για να καλύψετε δήθεν βαριά χαρτιά που μετά από τέτοιες ζημιές και «ξύλο» στο ΧΑ έχουν γίνει penny stocks. Δεν βαρεθήκατε;

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Κατεστραμμένο τοπίο τα αποτελέσματα της εισηγμένης και πραγματικά απορούμε πως συνεχίζουν και την καλύπτουν οι αναλυτές. Φωνάζει ο ισολογισμός πως πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Πρέπει να μπουν κεφάλαια. Δεν μπορεί η καθαρή θέση του ομίλου να είναι μόλις στα 6 εκατ. Ευρώ και τα δάνεια να ξεπερνούν τα 600 εκατ. Ευρώ και να περιμένουν οι αναλυτές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να βελτιωθεί η εικόνα.

Να πούμε πως και σε επίπεδο μητρικής οι ζημιές ήταν λίγο μικρότερες από το 30% της καθαρής θέσης, επομένως τη γλίτωσε την επιτήρηση οριακά. Βέβαια θα μπορούσαν να επικαλεστούν έκτακτες ζημιές, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει κάτι άλλο πέρα από ζημιές.

Με απώλειες 3,2% το άνοιγμα της μετοχής και η τιμή στα 0,5330 ευρώ. Ο όγκος στις 61 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 83 εκατ. ευρώ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ: Μας έχουν τρελάνει με την άνοδο των τραπεζών. Ποια άνοδο βρε παιδιά; Που είναι η αγορά σε υψηλά 10 μηνών και οι τράπεζες απέχουν από αυτά 30%;

Έχετε δει πως κάποιες μετοχές είναι σε υψηλά 10 ετών; Σε επίπεδα δηλαδή πριν μπούμε στα μνημόνια; Τι να πούμε για αυτές. Έχετε δει την πτώση των τραπεζών τα τελευταία 2,3,4 ή πέντε χρόνια; Πλάκα μας κάνετε; Δηλαδή που πήγε η Πειραιώς;

Ή μήπως πιάσατε το χαμηλότερο σημείο και έχουν τρομακτικά κέρδη. Για να είμαστε σοβαροί ελάχιστοι έπιασαν τον πάτο και πούλησαν στα ψηλά. Εδώ έχει γίνει σφαγή, επομένως λίγο πάνω δεν αλλάζει κάτι. Ρίξτε καμιά ματιά στα γραφήματα.

AS COMPANY: Έβγαλε τέτοια αποτελέσματα, έχει τέτοιο ισολογισμό και την πουλούσαν χθες στο -8%. Αν είναι δυνατόν. Στο +3,4% σήμερα με όγκο 8 χιλ. τεμάχια και τιμή 2,73 ευρώ.

EUROBANK: Μετά τη συγχώνευση θα μπει στους δείκτες MSCI. Ο όγκος σήμερα σχεδόν 20 λεπτά μετά το άνοιγμα ξεπερνά τα 1,3 εκατ. τεμάχια.

KΛΜ: Ανεβαίνουν τα ποιοτικά ακίνητα στην Αθήνα και αυτή έχει φιλέτα. Εδώ ευνοούνται οι τράπεζες δεν θα ευνοηθεί αυτή με το φιλέτο στην Ερμού; Αποτίμηση 30,5 εκατ. ευρώ. Χαμηλή μόχλευση, βγάζει και καλούτσικα κέρδη και υπάρχει και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

ΟΛΠ: Το λιμάνι θα αλλάξει, είτε με αυτήν την κυβέρνηση, είτε με κάποια άλλη. Δεν θα είναι σε λίγα χρόνια αυτό που βλέπουμε σήμερα. Η αγορά σπεύδει να προεξοφλήσει τις εξελίξεις και βλέπει ότι η διοίκηση πλέον πιέζει.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και η μετοχή πιέζεται. Βέβαια η σχέση p/bv δείχνει πως έχουν προεξοφληθεί λιγότερα. Θα τα δούμε σύντομα πιο αναλυτικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης